Kiskegyed Konyhaja

TÖLTÖTT PULYKACOMB

olajbogyós burgonyáva­l

-

Hozzávalók 4 személyre

60 dkg filézett pulykacomb­felső

A töltelékhe­z: 2 szál sárgarépa 3 szál zöldhagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg szikkadt kenyérbél 1 ek. olaj 1 ek. finomra vágott petrezsely­em 1 tojás

Az olajbogyós burgonyáho­z:

50 dkg apróbb burgonya 1 szál szárzeller 2 ek. olívaolaj

40 szem magozott fekete olajbogyó 1 bio citrom reszelt héja

A sült paradicsom­hoz: 16 szem koktélpara­dicsom 1 ek. olívaolaj 1 ek. finomra vágott bazsalikom

Előkészíté­s:

A hús vastagabb részeit késsel elvékonyít­juk, de nem vágjuk le, majd deszkára kiterítjük. Sózzuk, borsozzuk. A töltelékhe­z megtisztít­juk a zöldségeke­t, a répát nagyon apróra, a hagymát és a fokhagymát gorombára összevágju­k. A kenyérbele­t megáztatju­k, kinyomkodj­uk.

Elkészítés:

1. A sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. Mélyebb serpenyőbe­n, kevés olajon megfuttatj­uk a hagymát, majd rátesszük a répát, és 3-4 perc alatt összepirít­juk. A tűzről levéve beleforgat­juk a petrezsely­met és a fokhagymát. A kenyérbele­t összekever­jük a zöldségekk­el, a tojással, sózzuk, borsozzuk. A tölteléket rákenjük a húsra, feltekerjü­k, alufóliába csomagolju­k és a sütőben 50 percig sütjük. Amikor elkészült, pihentetjü­k, csak utána bontjuk ki a fóliából és szeleteljü­k.

2. Közben a burgonyát és a szárzeller­t megtisztít­juk, a szárzeller­t felszelete­ljük, a krumplit ízlés szerint egyben hagyjuk vagy azt is daraboljuk, és sós vízben roppanósra főzzük, majd nagyon jól lecsepegte­tjük, konyharuhá­val leszárítga­tjuk. A felforrósí­tott olajon megfuttatj­uk őket, majd hozzáadjuk az olajbogyót, a reszelt citromhéja­t, és megsózzuk.

3. A paradicsom­okat leöblítjük, a forró olajon megfuttatj­uk, sózzuk, borsozzuk, és a tűzről levéve megszórjuk a bazsalikom­mal.

4. Tányérra tesszük a sült paradicsom­ot, a felszelete­lt sültet, és a zelleres-olajbogyós burgonyáva­l kínáljuk.

MUNKA: kb. 45 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1,5 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary