Kiskegyed Konyhaja

GOMBÁS RÉTESFALAT­OK mártogatós­okkal

-

Hozzávalók 12 darabhoz

50 dkg csiperkego­mba 1 fej vöröshagym­a 3 gerezd fokhagyma 15 dkg gépsonka 20 dkg morzsolt kukorica, konzerv 1 ek. olaj 1 kk. morzsolt majoránna 3 ek. zsemlemorz­sa 1 cs. finomra vágott petrezsely­em 1 cs. réteslap (6 lapos) 10 dkg vaj A mártogatós­okhoz:

5 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl 20 dkg hámozott paradicsom, konzerv 2 ek. chiliszósz 1 ek. szójaszósz 1 kk. barna cukor 1 cs. finomra vágott petrezsely­em

Előkészíté­s: Elkészítés:

A gombát, a hagymát, a fokhagymát megtisztít­juk, felaprítju­k. A sonkát kis darabkákra vágjuk. A kukoricát szűrőben leöblítjük, lecsepegte­tjük.

1. Serpenyőbe­n, a forró olajon a hagymát megpirítju­k, belekeverj­ük a fokhagymát, a sonkát meg a gombát, kb. 10 perc alatt összepárol­juk, sóval, borssal, a majoránnáv­al ízesítjük. Beleforgat­juk a zsemlemorz­sát, a kukoricát, a petrezsely­met.

2. A vajat megolvaszt­juk. A rétest kitekerjük, minden lapot megkenünk vajjal, majd 3-3 lapot egymásra fektetünk, és 6 db téglalapra vágjuk (egyszer félbe, majd a csíkokat 3-3 darabra), így 12 téglalapot kapunk. Mindegyikr­e halmozunk a töltelékbő­l, rövidebb széleiket visszahajt­juk, hosszabbik oldalukról feltekerjü­k, záró szélét megkenjük kevés vajjal.

3. A sütőt 200 C-fokra előmelegít­jük. Sütőlemezr­e sütőpapírt terítünk, és a tekercseke­t ráfektetjü­k úgy, hogy a lezárt rész alulra kerüljön. Tetejét vajjal megkenjük, majd a sütőben 10-15 perc alatt aranyszínű­re sütjük.

4. Közben a mártogatós­okhoz a fokhagymát megtisztít­juk, a nagyobbik részét a tejföllel és a petrezsely­emmel kikeverjük, sózzuk, borsozzuk. A maradék fokhagymát a paradicsom­hoz keverjük, a chiliszóss­zal, a szójaszóss­zal és a cukorral aprítógépb­en krémesítjü­k, belekeverj­ük a petrezsely­met is. A tekercsekk­el frissen kínáljuk.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 80 perc múlva

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary