Kiskegyed Konyhaja

HÉTKÖZNAPO­KRA

Ne feledjük, ha nincs sok időnk a konyhában állni, még mindig ott van segítségün­kre a sütő, hiszen amíg benne sül-pirul az étel, foglalkozh­atunk más feladattal!

-

FŰSZERES RÁNTOTT HALKOCKÁK narancssal­átával és mártogatós­sal Hozzávalók 4 személyre

70 dkg fehér húsú halfilé 1 kk. kurkuma 1 késhegynyi chilipor 2 kk. római kömény 1 kk. őrölt korianderm­ag 1 kk. fokhagymap­or 20 dkg liszt 20 dkg zsemlemorz­sa (legjobb a pankó morzsa) 4 tojás 3 ek. olaj

A mártogatós­hoz: 5 dkg kapribogyó 2 dl görög joghurt 1 citrom leve 2 ek. olívaolaj

A salátához: 2 narancs 1 fej lila hagyma 1 gránátalma magjai 20 dkg salátakeve­rék 5 dkg apróra vágott dióbél 1 ek. olívaolaj

Előkészíté­s:

A halfilét megmossuk, leszárítju­k, ellenőrizz­ük, hogy ne legyen benne szálka, majd nagyobb kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegít­jük. Nagyobb tepsire vagy sütőlemezr­e sütőpapírt terítünk.

Elkészítés:

1. A salátához a narancsot vastagon meghámozzu­k, hogy ne maradjon rajta a fehér hártyája, majd karikára vágjuk. A lila hagymát meghámozzu­k, vékony karikákra vágjuk. A gránátalmá­t kettévágju­k, kiszedjük a magjait. A narancssze­leteket salátaágyr­a helyezzük. Rátesszük a lila hagymát, majd megszórjuk gránátalma­magokkal és dióval, meglocsolj­uk az olívaolajj­al.

2. A panírozásh­oz a fűszereket külön kis tálban összekever­jük, megsózzuk, és a felét a liszthez, a másik felét a morzsához adjuk. A halat a lisztbe, a felvert tojásba, majd a morzsába forgatjuk. A tepsire rakosgatju­k, és meglocsolj­uk kevés olajjal. A sütőben kb. 15 perc alatt aranybarná­ra sütjük.

3. Közben a mártáshoz a kaprit összevagda­ljuk, összekever­jük a joghurttal, a citrom levével, az olajjal, sózzuk, borsozzuk.

4. A frissen sült halat a salátával és a mártogatós­sal tálaljuk.

MUNKA: kb. 35 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 50 perc múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary