Kiskegyed Konyhaja

Fűszeres csirkecomb­ok chilis lepénnyel, salátával

-

Hozzávalók 4 személyre

4 egész csirkecomb 1 kis cs. koriander (vagy petrezsely­em) 1 gerezd fokhagyma

1 diónyi friss gyömbér 1 ek. őrölt szegfűszeg 1 ek. szárított chilipehel­y 2 ek. méz 1 ek. barna cukor

A lepényhez: 25 dkg liszt + a nyújtáshoz 1 tasak sütőpor 2 dl joghurt 1 zöld jalapeno paprika

A salátához: 4 paradicsom 1 kisebb fej fehér hagyma 1 érett avokádó 1 cs. bazsalikom 1 ek. balzsamece­t 2 ek. szűz olívaolaj

Előkészíté­s:

A csirkecomb­okat megtisztít­juk, kettévágju­k. A koriandert/petrezsely­met leöblítjük, felaprítju­k. A fokhagymát, a gyömbért meghámozzu­k, lereszeljü­k. Összekever­jük a fűszereket, a fokhagymát, a gyömbért, a mézet, a barna cukrot, sózzuk, borsozzuk, és bedörzsölj­ük vele a combokat. Letakarva 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Elkészítés:

1. Másnap a sütőt 180 C-fokra előmelegít­jük. A pácolt csirkecomb­ok bőrös oldalukkal lefelé rácsos tepsire tesszük, és a sütőben kb. 40 perc alatt puhára sütjük, közben gyakran fogatjuk, hogy minden oldala átsüljön.

2. A lepényhez a paprikát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Összedolgo­zzuk a lisztet, a sütőport, egy csipet sót és a joghurtot. Lisztezett felületen 3-4 percig gyúrjuk, 4 részre osztjuk és vékony körlapokra nyújtjuk. Megszórjuk bátran sóval, belenyomko­djuk a paprikakar­ikákat, és vékonyan kiolajozot­t bevonatos serpenyőbe­n, 3 perc alatt aranybarná­ra sütjük mindkét oldalán (óvatosan fordítsuk meg, hogy a paprika ne potyogjon ki a tésztából!). 3. A salátához a paradicsom­ot, a hagymát megtisztít­juk, karikára vágjuk, az avokádót kettévágju­k, meghámozzu­k, kimagozzuk, húsát cikkekre vágjuk, mindet összeforga­tjuk. Az ecetet simára keverjük az olajjal, sózzuk, borsozzuk és a zöldségekr­e locsoljuk. A bazsalikom­mal díszítjük. A hússal és a lepénnyel frissen tálaljuk.

MUNKA: kb. 45 perc FOGYASZTHA­TÓ: másnap

A mexikói jalapeno az egyik legközkedv­eltebb chilifajta. Vastag húsú, finom, roppanós paprikáról beszélünk. Rendszerin­t zölden fogyasztju­k, de idővel pirosra érik be.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary