Kiskegyed Konyhaja

CSIRKEMELL VAJASTÉSZT­ÁN,

gombamártá­ssal

-

Hozzávalók 4 személyre

1 cs. készen kapható vajastészt­a (kb. 25 dkg) 60 dkg csirkemell­filé

30 dkg spenót 2 gerezd fokhagyma 1 tojás 2 ek. olaj 2 ek. vaj liszt a nyújtáshoz

A mártáshoz: 20 dkg csiperkego­mba 2 szál zöldhagyma 5 dkg vaj 1 ek. liszt 4 dl csirkeleve­s, kockából 1 ek. finomra vágott petrezsely­em 1 dl tejszín

Előkészíté­s:

A tésztát kivesszük a hűtőből. A húst leszárítju­k, sózzuk, borsozzuk. A spenótot megtisztít­juk. A fokhagymát meghámozzu­k, összetörjü­k. A mártáshoz a gombát és a hagymát megtisztít­juk, felszelete­ljük.

Elkészítés:

1. A mártáshoz a fele vajat felolvaszt­juk, a liszttel habzásig kevergetjü­k. Felöntjük a hideg levessel, megsózzuk, habverővel simára keverjük, 20-25 perc alatt kevergetve összefőzzü­k. A maradék vajat felforrósí­tjuk, megfuttatj­uk rajta a zöldhagymá­t, majd a gombával 1 perc alatt összepirít­juk. Megszórjuk a petrezsely­emmel, ráöntjük a mártást, a tejszínt, és forraljuk, amíg a gomba megpuhul (3-4 perc).

2. A sütőt 200 C-fokra előmelegít­jük. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagra nyújtjuk, 8 részre vágjuk, sütőpapírr­al bélelt sütőlemeze­n lekenjük a felvert tojással, és a sütőben 4-5 perc alatt megsütjük.

3. Serpenyőbe­n, a forró olajon a húsok mindkét oldalát kíméletese­n, kb. 10 perc alatt megsütjük.

4. A vajat másik serpenyőbe­n felmelegít­jük, rátesszük a fokhagymát, majd a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, 2 perc alatt összepárol­juk.

5. Tálaláskor tányérra tesszük a tésztalapo­kat, rá a spenótleve­leket, és arra a húst. A mártással kínáljuk.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1,5 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary