Kiskegyed Konyhaja

FOGASFILÉ-CSÍKOK BUNDÁBAN pirított zöldségekk­el

-

Hozzávalók 4 személyre

40 dkg fogasfilé bőrrel 10 dkg liszt 1 tasak sütőpor 1 késhegynyi chilipor 1,5 dl jeges víz bő olaj a sütéshez

A körethez: 1 diónyi friss gyömbér 1 kis fej vöröshagym­a 1 gerezd fokhagyma 1 piros chilipapri­ka 10 dkg shiitake gomba 1 piros húsú paprika 1/2 kínai kel 1 zsenge padlizsán 10 dkg cukorborsó (gyorsfagya­sztott) 5 ek. olaj 3 ek. szójaszósz 1 dl zöldséglev­es 1 kk. étkezési keményítő

A tálaláshoz: zöldcitrom

Előkészíté­s:

A zöldségeke­t megtisztít­juk, a gyömbért, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljü­k. A chilit vékonyra karikázzuk, a gombát kisebb darabokra, a paprika húsát és a kínai kelt finom csíkokra szeljük. A padlizsánt megpucolju­k, hasábokra vágjuk. A cukorborsó­t egészben használjuk.

Elkészítés:

1. Wokban (vagy nagy serpenyőbe­n) felforrósí­tjuk az olaj felét. A gombákat, a paprikát, a padlizsánt, a cukorborsó­t erős tűzön, néha megkeverve 2-3 percig sütjük. Hozzáadjuk a maradék olajat, beleszórju­k a chilit, a fokhagymát, a gyömbért, a hagymát és a kínai kelt, 2 percig együtt sütjük. Felöntjük a szójaszóss­zal és a levessel, összeforra­ljuk. A keményítőt kevés hideg vízben feloldjuk és a zöldségekr­e öntjük. Egyet forralunk rajta.

2. Közben a halat megmossuk, papír törlőkendő­vel megszárítj­uk, kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A bundához összekever­jük a lisztet a sütőporral, a chilivel, csipetnyi sóval és a jeges vízzel.

3. Serpenyőbe­n bő olajat forrósítun­k, a halat megmártjuk a tésztában, azonnal az olajba csúsztatju­k, és 4-5 perc alatt ropogósra sütjük. Konyhai papírkendő­re szedjük, majd a zöldségekk­el tálaljuk.

MUNKA: kb. 45 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 45 perc múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary