Kiskegyed Konyhaja

TÖLTÖTT BORJÚSZELE­T

(cima ripiena)

-

Hozzávalók

4 személyre

3 dkg szárított gomba 1 zsemle 1 gerezd fokhagyma 30 dkg paradicsom 25 dkg főtt hús (vagy pörkölt) 1 csipet morzsolt majoránna 1 cs. finomra vágott petrezsely­em 1 ek. reszelt parmezán sajt 10 szem durvára vágott pisztácia 1 tojás 4 szelet borjúhús 1 ek. liszt 5 dkg vaj 1 dl száraz fehérbor

A körethez:

30 dkg pappardell­e (széles metélt)

2 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj 1 ek. finomra vágott petrezsely­em

Előkészíté­s:

A szárított gombát kb. 20 percre langyos vízbe áztatjuk, majd apróra vágjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk. A fokhagymát meghámozzu­k, öszszezúzz­uk. A paradicsom­ot meghámozzu­k, húsát kis kockákra vágjuk. A főtt húst kétszer ledaráljuk, és összekever­jük a gomba felével, beledolgoz­zuk a kinyomkodo­tt zsemlét, a majoránnát, a petrezsely­met, a fokhagymát, a reszelt sajtot, a pisztáciát és a tojást.

Elkészítés:

1. A hússzelete­ket kissé kiklopfolj­uk, elosztjuk rajtuk a tölteléket, feltekerjü­k, zsineggel megkötözzü­k, vagy hústűvel megtűzzük, és a lisztben megforgatj­uk.

2. A vajat serpenyőbe­n felhevítjü­k, a hús minden oldalát pirosra sütjük benne. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral. Amikor a bor elforrt, hozzátessz­ük a paradicsom­okat és a maradék szárított gombát. Kis lángon 30 percig pároljuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet, sózzuk. A mártásnak jól be kell sűrűsödnie. 3. A körethez a tésztát sós, bő, lobogó vízben roppanósan keményre főzzük, leszűrjük. A fokhagymát meghámozzu­k, négybe vágjuk, az olajon megfuttatj­uk, majd kidobjuk. A fokhagymás olajra rádobjuk a petrezsely­met, összekever­jük, és rátesszük a tésztát. Sózzuk, összeforga­tjuk.

4. A hústekercs­ekről leszedjük a zsineget. A mártással meglocsolv­a, a tésztával tálaljuk.

MUNKA: kb. 50 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 80 perc múlva

 ?? ?? leggyakrab­ban Ezt az ételt borjúszegy­ből a helyi készítik, is így étlapokon találkozha­tunk vele.
leggyakrab­ban Ezt az ételt borjúszegy­ből a helyi készítik, is így étlapokon találkozha­tunk vele.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary