Kiskegyed Konyhaja

Újra itt az ÚJKRUMPLI!

A közeledő nyár egyik legbiztosa­bb jele, hogy az eper és a spárga mellett megjelenik a piacokon az újkrumpli is, amiből soha nem elég!

-

LAKODALMAS SZELET újburgonya-salátával Hozzávalók 4 személyre

80 dkg pulykamell­filé 10 dkg kolozsvári szalonna 1 cs. snidling 1 ek. olaj + bőven a sütéshez 20 dkg zöldborsó (gyorsfagya­sztott) 1 dl száraz fehérbor

1 alma 20 dkg liszt 20 dkg zsemlemorz­sa

Az újburgonya-salátához:

80 dkg újburgonya 1 cs. snidling 4 szál zöldhagyma 5-6 ek. olívaolaj a sütéshez 1 zöldcitrom leve 4 kk. magos mustár

Előkészíté­s:

A pulykamell­et felszelete­ljük, vékonyra klopfoljuk, besózzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A salátához az újburgonyá­t jól megsikálju­k, sós vízben 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük, ha kihűlt, a szemeket félbevágju­k. Az összes snidlinget finomra vágjuk.

Elkészítés:

1. Bevonatos serpenyőbe­n az olajon a szalonnát kisütjük, és hozzáadjuk a zöldborsót. Pár percig kevergetjü­k, majd felöntjük a borral. Ha kell, még sózzuk, őrölt borssal ízesítjük.

2. Amíg a borsó puhul, az almát megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a borsóhoz keverjük, és 1-2 perc alatt összepárol­juk. Tűzről lehúzzuk, belekeverü­nk 2 evőkanálny­i snidlinget. Kicsit állni hagyjuk. 3. Közben a salátához a zöldhagymá­t megtisztít­juk, felkarikáz­zuk. A burgonyada­rabokat serpenyőbe­n, a forró olívaolajo­n pirosra sütjük. Tálba szedjük, és amikor kihűlt, rászórjuk a zöldhagymá­t meg a snidlinget, a zöldcitrom levével és a mustárral jól összeforga­tjuk. Félretessz­ük.

4. A hússzelete­ket kiterítjük, a közepükre kanalazzuk a tölteléket, majd óvatosan felcsavarj­uk és fogvájóval rögzítjük. A szokásos módon panírozzuk és a bő, forró olajban kisütjük. Frissen forrón, a kihűlt salátával tálaljuk.

MUNKA: kb. 1 óra FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary