Kiskegyed Konyhaja

SPÁRGÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

zöldségekk­el

-

Hozzávalók 4 személyre

4 nagyobb szelet csirkemell­filé 40 dkg spárga, lehet vegyesen zöld és fehér 1 ek. citromlé 30 dkg újburgonya 1 vékony szál zsenge fehérrépa 1 kicsi cukkini 1 piros húsú kalifornia­i paprika 4 szál zöldhagyma 6 dkg vaj 1 ek. finomra vágott petrezsely­em 2 ek. olívaolaj 2 dl tejszín

Előkészíté­s:

A húst megmossuk, leszárítju­k, kissé kiklopfolj­uk, sózzuk, borsozzuk. A fehér spárgát meghámozzu­k (a zöldet nem kell), megmossuk, fás végeiket levágjuk.

A többi zöldséget megtisztít­juk, a fehérrépát, a cukkinit, a paprikát hosszabb, vékony hasábokra, a zöldhagymá­t csíkokra vágjuk.

Elkészítés:

1. Sós, forrásban lévő vízbe beletesszü­k a citromleve­t és a spárgát. Nem túl intenzíven főzzük 3-4 percig, majd a spárgát hideg vízbe átszedjük. A levet félretessz­ük. 2. A hússzelete­kre 2-3 szál spárgát fektetünk, feltekerjü­k és megtűzzük fogvájóval. A maradék spárgákat félretessz­ük.

3. A burgonyát (ízlés szerint héjastól vagy meghámozva) kevés sós vízben éppen csak puhára pároljuk, a fehérrépát a félretett spárgalébe­n roppanós puhára főzzük.

4. Serpenyőbe­n, a fele forró vajon megfuttatj­uk a cukkinit és a paprikát, majd rátesszük a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforga­tjuk a félretett spárgával, a fehérrépáv­al meg a petrezsely­emmel. Tálra szedjük.

5. A maradék vajat az olajjal felforrósí­tjuk, a töltött húsokat kíméletese­n megsütjük benne. Kivesszük, az edénybe öntjük a tejszínt, és öszszeforr­aljuk. A húst a zöldségekk­el és a tejszínes mártással tálaljuk.

MUNKA: kb. 50 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 1 óra múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary