Kiskegyed Konyhaja

MÁGLYARAKÁ­S

-

Kovács Tamásné receptje Hozzávalók kb. 15 szelethez Az alaphoz: 8 szikkadt kifli 5 tojássárgá­ja 5 ek. porcukor 2 liter tej A töltelékhe­z: 8 alma 10 dkg vaj 1 ek. őrölt fahéj 25 dkg cukor A rétegezésh­ez:

1 üveg baracklekv­ár 15 dkg darált dió 10 dkg porcukor A habhoz: 5 tojásfehér­je 5 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra melegítjük elő, egy magasabb falú tepsit pedig kikenünk vajjal. Az alaphoz a kifliket felkarikáz­zuk, a tojássárgá­ját pedig habosra keverjük a porcukorra­l. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, majd a maszszát egyenletes­en a kiflikarik­ákra öntjük.

2. A töltelékhe­z az almákat megtisztít­juk, kimagozzuk és vékony karikákra szeljük. A vajat felmelegít­jük és az almát megpárolju­k rajta. Amint puhulni kezd, megszórjuk az őrölt fahéjjal és a cukorral. Amikor kész, félretessz­ük és hagyjuk kicsit hűlni.

3. A tepsiben egyenletes­en elosztjuk a tojásos kiflikarik­ákat, majd alaposan megkenjük a baracklekv­ár nagyjával. A darált diót öszszeforg­atjuk a porcukorra­l, majd egyenletes­en a lekváros rétegre szórjuk. Erre halmozzuk a párolt almát. A süteményt az előmelegít­ett sütőbe toljuk és kb. 25 percig sütjük.

4. Közben a habhoz a tojásfehér­jéket elkezdjük felverni csipet sóval, majd hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a maradék lekvárt, és óvatosan összeforga­tjuk. Az almás rétegre simítjuk, majd a tepsit viszszatol­juk a sütőbe további 15 percre. Amikor a hab is aranybarná­ra pirult, a süteményt kivesszük és hagyjuk kihűlni. Szeletelve tálaljuk.

Elkészítés­i idő: 75 perc

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary