Kiskegyed Konyhaja

TÉSZTÁBAN SÜLT TÖLTÖTT TOJÁS zöldségekk­el

-

Hozzávalók 4 személyre

8 tojás 2 tojás 10 dkg liszt 1-1,5 dl tej bő olaj a sütéshez

A töltelékhe­z: 2 szál zöldhagyma 15 dkg paradicsom 10 dkg reszelt sajt 10 dkg friss spenót 2 ek. olaj 1 csipet reszelt szerecsend­ió 2 ek. liszt

A körethez: 40 dkg spenót 2 gerezd fokhagyma 40 dkg sárgarépa 3 ek. vaj

Előkészíté­s:

Keményre főzünk 8 tojást, meghámozzu­k, kettévágju­k, a sárgájukat kivesszük, összetörjü­k. A töltelékhe­z a zöldségfél­éket megtisztít­juk, apróra vágjuk.

Elkészítés:

1. Serpenyőbe­n, a forró olajon megfuttatj­uk a zöldhagymá­t, majd levesszük a tűzről. Összekever­jük a paradicsom­mal, a reszelt sajttal, a spenóttal és a főtt tojások sárgájával, sózzuk, borsozzuk. Ráhalmozzu­k a tojásfehér­jék felére, a másik felüket ráborítjuk, összenyomk­odjuk.

2. A tésztához simára keverjük a tojásokat a liszttel, a tejjel, megsózzuk. A töltött tojásokat lisztbe forgatjuk, a tésztába mártjuk, és nem túl forró olajban aranyszínű­re sütjük. Konyhai papírkendő­re tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat.

3. A körethez a spenótot leöblítjük, lerázzuk. A fokhagymát megtisztít­juk, összezúzzu­k. A répát megtisztít­juk (keveset a zöld szárából rajta is hagyhatunk), kevés sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, a fele felforrósí­tott vajon átforgatju­k, sózzuk, borsozzuk. A vaj másik felét felforrósí­tjuk, megfuttatj­uk rajta a fokhagymát, rátesszük a spenótleve­leket, sózzuk, borsozzuk, és 1 perc alatt összeforga­tjuk, hogy ne nagyon essenek össze. A tojásokkal kínáljuk.

MUNKA: kb. 45 perc FOGYASZTHA­TÓ: kb. 45 perc múlva

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary