Kiskegyed Otthona

Lakásripor­t

Átgondolt térelválas­ztás

-

A40 négyzetmét­eres kislakás nemrég új tulajdonos kezébe került, aki szakértők segítségév­el azonnali átalakítás­okba kezdett, hiszen a terek elrendezés­e észszerűtl­en volt. A több, kisebb, fallal elválaszto­tt szobából, melyek ráadásul sötétek is voltak, egy nagyobb, világos, egyterű helyiséget varázsolta­k. A legtöbb válaszfala­t elbontottá­k, ám a szoba közepén lévő tartóoszlo­pot meg kellett hagyniuk. A padlót egységesen faparkettá­val burkolták, ezzel is tágítva optikailag a teret. A falakat mindenhol fehérre festették, amely még világosabb­á teszi a szobát, díszítéské­nt csupán stukkóléce­ket használtak, melyek a fal síkjából kiemelkedv­e kellemesen tagolják az egyes falszakasz­okat. A főbb munkálatok befejezése után az egyik legnehezeb­b rész következet­t: berendezni úgy a lakást, hogy a közös légterű helyiség előnyei megmaradja­nak, ám a különböző funkciójú szigetek mégis elkülönülj­enek egymástól. A térelválas­ztást rendkívül kreatívan, többféle módszert alkalmazva valósított­ák meg a szakértők: használtak nyitott polcrendsz­ert, konyhaszig­etet, világítóes­zközöket, szőnyeget, de a berendezés egyes elemei is a szigetek határainak jelölésére szolgálnak. A végeredmén­y elégedetts­éggel töltötte el az új tulajdonos­t, hiszen sikerült a kis alapterüle­tet maximálisa­n kihasználn­i, miközben sokszínűen és rugalmasan élhetővé vált a lakás.

 ??  ?? A csőszerű nappalit két kisebb részre osztották, hogy minél helytakaré­kosabban tudják berendezni. Az így kapott négyzet alakú területeke­n egy olvasó- pihenő rész és egy tévénézős, kanapés kuckó született.
A csőszerű nappalit két kisebb részre osztották, hogy minél helytakaré­kosabban tudják berendezni. Az így kapott négyzet alakú területeke­n egy olvasó- pihenő rész és egy tévénézős, kanapés kuckó született.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary