Kiskegyed Otthona

Stílu steremtő

Bohókás, játékos terek

-

Erős kontraszto­k, élénk színek, mintás textilek. A bohém otthonnak számos jellemzője van, ám ez a stílus nem csak a külsőségek­ben mutatkozik meg. Ez leginkább egy életérzés, mely alapvetően meghatároz­za a berendezés­t.

Abohém kifejezés francia eredetű, mely eredetileg a vándorcigá­nyokra és színes, rendezetle­n életmódjuk­ra utalt, de a 60- as, 70- es évek hippimozga­lma is hatással volt rá. Jelentős belsőépíté­szeti és lakberende­zési trenddé csak jóval később, az 1990- es évek végétől vált.

A bohém otthont nagyon könnyű felismerni, hisz rengeteg az árulkodó stílusjegy. A falakat általában meleg, olykor vibráló színűre mázolják, a padlóra pedig szinte kivétel nélkül mintás szőnyeg kerül. Fő textiljei a len, a kender, a pamut, a bársony és a selyem, melyek akár egymással is jól kombinálha­tók. A bútorok tekintetéb­en többféle stílust mixelnek, jellemzőek a vintage vagy az orientális hangulatú darabok, de a natúr fa vagy rattan is.

A berendezés általában rengeteg szín, minta és forma kavalkádja. A bohém kulcsa az egyediségb­en rejlik, és azt üzeni, engedjünk teret a szabadságn­ak, a lazaságnak, és tegyük személyess­é a lakást!

 ??  ?? a textilek főszerepet kapnak, halmozásuk is jól mutat majd. Nem maradhatna­k el a puha szőnyegek, horgolt díszpárnák, makramé technikáva­l készült, a pihenést segítő kiegészítő­k sem!
a textilek főszerepet kapnak, halmozásuk is jól mutat majd. Nem maradhatna­k el a puha szőnyegek, horgolt díszpárnák, makramé technikáva­l készült, a pihenést segítő kiegészítő­k sem!
 ??  ?? ▼ etno mintás szőnyeg 3990 Ft, borokaotth­onbolt.hu
▼ etno mintás szőnyeg 3990 Ft, borokaotth­onbolt.hu
 ??  ?? ▼ sarokfotel foltokból, 118 999 Ft, bonami.hu
▼ sarokfotel foltokból, 118 999 Ft, bonami.hu
 ??  ?? A rojtok, bojtok bármilyen használati tárgyat feldobnak, a fonott kaspóknak is jól áll ez a habókos dísz.
A rojtok, bojtok bármilyen használati tárgyat feldobnak, a fonott kaspóknak is jól áll ez a habókos dísz.
 ??  ?? ◀ pomponos jutaszőnye­g 9995 Ft, H&M Home
◀ pomponos jutaszőnye­g 9995 Ft, H&M Home
 ??  ?? ▼ színes
kosarak 3500 Ft/db, Jysk
▼ színes kosarak 3500 Ft/db, Jysk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary