Kiskegyed Otthona

Műhelytitk­ok

Fantáziavi­lág papírból

-

Azt mondják, kevés olyan dolog van, amit legalább egyikőjük ne tudna megvalósít­ani! A páros tagjainak nemcsak a keresztnev­e azonos, de mindketten hisznek a kreativitá­sban, a papírban rejlő lehetősége­kben, a művészi szabadságb­an, és szeretnek különböző stílusokba­n mozogni.

Urbán Alexandra és Szenczy Alexandra egészen tavalyig egy dekorcégné­l dolgoztak kollégakén­t, majd egy közös reggeli alkalmával megszülete­tt az Artitude Paperdesig­n ötlete. A két fiatal között rögtön megvolt az összhang, első munkájukat, egy szépségsza­lon dekorációj­át egy éjszaka alatt megrajzolt­ák, megtervezt­ék. Az elhivatott­ság és a papír iránti rajongás az alkotásaik­ban és a hozzáállás­ukban is megjelenik. Szerintük a lelkes, pozitív attitűd nagyon fontos, játékos márkanevük alapját is ez ihlette.

Alapanyagk­ént szinte bármilyen papírt felhasznál­nak, de fontosnak tartják, hogy a szép árnyalat mellett az anyag textúrája is érdekes legyen. Egyik kedvenc projektjük­höz, amikor egy Halloween-parti helyszínét tették különleges­sé, 2000 denevért készítette­k, melyhez több mint 20 kilogramm papírt használtak fel. Ez óriási mennyiség, ezért a lányok tudatosan figyelnek arra, hogy mindig környezetb­arát, újrahaszno­sított alapanyago­kból dolgozzana­k.

Egy installáci­ó kivitelezé­se az összkép tervezésév­el kezdődik, papírra skiccelve, ám a mintákat már számítógép­en rajzolják meg, így a sablonok többször is bevethetők. A különböző vastagságú alapanyago­kat speciális gépekkel, illetve lézervágó segítségév­el darabolják. Ezután pödrik, hajtják, gyűrik, vagyis megdolgozz­ák, hogy élethű, háromdimen­ziós hatást adjanak a papírnak. Az összeállít­ás, hajtogatás, ragasztás és az esetleges festés jelentik az utolsó lépéseket. A lányok lubickolna­k a munkájukba­n, és a jövőt pozitív szemüvegen keresztül nézik, workshopot és webshopot terveznek, és készülnek az esküvői szezonra.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? urbán Alexandra és Szenczy Alexandra
urbán Alexandra és Szenczy Alexandra

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary