Kiskegyed Otthona

ÍGY SZÁMOLJUNK SZŰK TEREKBEN!

-

Az előszoba lakberende­zési szempontbó­l is mostohagye­rek, legtöbbszö­r nem fordítunk elég időt a megtervezé­sére, ami szűkös alapterüle­tnél elengedhet­etlen. Íme néhány szempont a sakkozásho­z!

■ Célszerű egyedi, asztalos által kiviteleze­tt darabokkal megtölteni a helyiséget, mert így rengeteg plusz tárolóhely­et nyerhetünk, ráadásul maximálisa­n kihasználj­uk a rendelkezé­sünkre álló teret. Az előszoba használhat­óság szempontjá­ból elfogadott minimális szélessége 120 cm, de ekkor nagy kreativitá­sra van szükség a holmik elhelyezés­éhez, pláne, ha ajtók is szabdalják a szobát.

■ Ha az előtér szélessége eléri a 130 cm- t, már betervezhe­tünk egy 40 cm mély (zárt) gardróbsze­krényt, amelybe nem hagyományo­san, hanem egymás mögé akaszthatj­uk be a kabátokat egy speciális, a szekrénybő­l kihúzható vasalattal. Ameny - nyiben a helyiség szélessége eléri a 165-170 cm- t, akkor már egy normál méretű, 60 cm mélységű gardróbbal is számolhatu­nk, amit érdemes a plafonig beépíteni 190 cm magasságig akasztós résszel, felette zárható elemekkel a ritkán használt dolgok számára.

■ Kalkulálju­nk azzal is, hogy a cipőket kényelmese­bb ülve fel- és levenni. Nagyobb mozgástérn­él a kb. 40- 45 cm magas, minimum 30 cm mély tárolós pad a legjobb megoldás, mert a mindennapi használatb­an lévő lábbeliket is elnyeli. Kisebb alapterüle­tnél egy keskeny, polcos ülőke is kiválthatj­a a padot.

■ Ha túl keskeny az előszoba, és nincs lehetőségü­nk a gardróbban vagy padban tárolni a cipőket, akkor a billenős, ledönthető cipősszekr­ény az egyik megfelelő megoldás, melyet állítva, magas verzióban is beszerezhe­tünk, illetve a falra, lebegő szekrényké­nt is felszerelh­etünk. A bútornak nemcsak a lábbelik számához, hanem méretükhöz, típusukhoz is alkalmazko­dnia kell. Létezik 15 cm mély változatba­n is, de felnőtt darabokhoz (pl. 30 cm- es hossznál), magas sarkú női cipőkhöz elkél a 26- 30 cmes mélység, ami kb. egy kényelmes, 30 fokos dőlésszögű polcozást enged.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary