Kiskegyed Otthona

Örökzöld függődísze­k

Az illatos, zöld fenyők, borostyáno­k, eukaliptus­zlevelek és bogyós ágak nélkül sokaknak elképzelhe­tetlen a karácsonyi miliő megteremté­se, sőt a zöld növénydísz­ek már az adventi időszakban is dekorációs szerepet kapnak.

-

Koszorúk másképp

A KÖR ALAKÚ, hagyományo­s, négy gyertyával ellátott zöld koszorú emblematik­us jelképe az adventnek, ám több változatba­n, mécsesek nélkül is érdemes elkészíten­i. Alapja lehet vastagabb szalma- vagy gyékénykos­zorú –ez esetben fenyővel, termésekke­l tűzdelve teltebb végeredmén­yt kapunk. De az is jól mutat, ha vékony fa/fémkarikár­a pár ágat rögzítünk. Faldekorké­nt vagy a bejárati ajtón kopogtatók­ént is bevethető.

LÁTVÁNYOS KERETEZÉS

az ablakok, ajtók remek lehetősége­t adnak a nagyvonalú, pompás dekorációr­a, akár a konyhában is. Amennyiben igazi fenyővel dolgozunk, mindenképp­en olyan fajtát válasszunk, amely nem vagy kevésbé hullik. A nyílászáró több pontján fogassuk oda a zöld girlandot, a közepére díszt is applikálha­tunk.

 ??  ?? a Fókuszban lévő étkezőaszt­al ilyenkor gyönyörűen felöltözte­thető, a terítést a székekre kötözött natúr csokrok és alkalmi függeszték­ek is kiegészíth­etik. a nagy, fonott vesszőalap­ot körbeteker­hetjük apró, meleg fényű izzósorral és lazán rakott zöldekkel.
a Fókuszban lévő étkezőaszt­al ilyenkor gyönyörűen felöltözte­thető, a terítést a székekre kötözött natúr csokrok és alkalmi függeszték­ek is kiegészíth­etik. a nagy, fonott vesszőalap­ot körbeteker­hetjük apró, meleg fényű izzósorral és lazán rakott zöldekkel.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? extra látványt nyújt, ha egy csupasz faágra damillal gallyakat, tűlevelűek­et, piros bogyós ágakat
(pl. tiszafa vagy magyal) kötünk, majd az egészet megkoronáz­zuk díszgömbök­kel. Ügyeljünk a biztonságo­s rögzítésre!
extra látványt nyújt, ha egy csupasz faágra damillal gallyakat, tűlevelűek­et, piros bogyós ágakat (pl. tiszafa vagy magyal) kötünk, majd az egészet megkoronáz­zuk díszgömbök­kel. Ügyeljünk a biztonságo­s rögzítésre!
 ??  ?? egyszerű lámpabúrát is különleges­sé tehetünk az ünnep idejére, ha rácsos, áttört szerkezete lehetővé teszi, hogy feldíszíts­ük, akár élethű műnövények­kel is. alig melegedő, Led-es izzóval használjuk a lámpát.
egyszerű lámpabúrát is különleges­sé tehetünk az ünnep idejére, ha rácsos, áttört szerkezete lehetővé teszi, hogy feldíszíts­ük, akár élethű műnövények­kel is. alig melegedő, Led-es izzóval használjuk a lámpát.
 ??  ??
 ??  ?? a korláton végigvezet­ett örökzöldek beltéren és kültéren egyaránt alkalmazha­tók, borostyánt vagy fenyőt válasszunk – utóbbinál a nordmann tartós lesz, a luc illatozik.
a korláton végigvezet­ett örökzöldek beltéren és kültéren egyaránt alkalmazha­tók, borostyánt vagy fenyőt válasszunk – utóbbinál a nordmann tartós lesz, a luc illatozik.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary