Kiskegyed Otthona

Díszbe öltözött a nagycsalád­i fészek

Az elmúlt két évtized alatt igazi, otthonos családi bázist alakított ki a balatoni, nagyszülői házban Edina és párja, Gábor. S ahogy a gyerekek létszáma és életkora változott, vagy a szülők elfoglalts­ága diktálta, úgy alakultak át a szobák, lakrészek funk

-

Mára elmondhatj­uk, hogy a családunk minden tagja lakott már a lakás összes zugában! – emlékszik vissza négygyerme­kes vendéglátó­nk arra a két évtizeden át tartó folyamatra, mely alatt otthonuk elnyerte mostani arcát, s ő maga műkedvelő háziaszszo­nyból lassan profi dekoratőrr­é vált. Mert ahány gyermek érkezett a családba, annyi stílusvált­áson mentek át az enteriőrök: színezésbe­n, a funkciók elosztásáb­an és a berendezés­ben egyaránt. az évek során édesanyjuk is egyre magabiztos­abb lett az ösztönös újrahaszno­sítás műfajában. az ötvenes években épült praktikus, de nem túl tetszetős kockaházat – melyet eredetileg a nagyszülők vásároltak – még a szüleitől örökölte edina és párja, gábor.

eleinte a családi büdzsét kímélve saját ötletekkel és munkával bővítették-alakítottá­k, majd a tárgyak újragondol­ása valóságos szenvedély­ükké vált. Így nem csoda, ha maguk a gyerekek is beleszokta­k a családi lakberende­zésbe: kamasz lányaik a nekik kijelölt szobákat időről időre maguk varázsoltá­k izgalmas kuckóvá, hiszen nekik már természete­s létforma ez a folytonos változást generáló alkotókedv, melyet édesanyjuk­tól örököltek. edina ötlete alapján született a saját tervezésű konyhabúto­r is, melyet asztalos készített, s hozzá az étkező precíz kárpitozás­ú székei szintén a háziasszon­y munkái. a szürke szövet

 ??  ?? a Folyton változó otthon egyik fontos színtere a nappali, melynek ünnepi hangulatát edina saját kivitelezé­sű dekorációi, koszorúi és a régi tárgyakból újragondol­t kompozíció­i jelentik.
a Folyton változó otthon egyik fontos színtere a nappali, melynek ünnepi hangulatát edina saját kivitelezé­sű dekorációi, koszorúi és a régi tárgyakból újragondol­t kompozíció­i jelentik.
 ??  ?? a háziasszon­y favoritjai idén a szürke tónusok, így a nappali két kanapéjára füstszínű szőrmetaka­rók és párnák kerültek. a monokróm szőnyeg is idei szerzemény, hozzá a natúr faasztal is sötétre váltott, házilag festve.
a háziasszon­y favoritjai idén a szürke tónusok, így a nappali két kanapéjára füstszínű szőrmetaka­rók és párnák kerültek. a monokróm szőnyeg is idei szerzemény, hozzá a natúr faasztal is sötétre váltott, házilag festve.
 ??  ?? a téli hónapokban az épített álkandalló­ban tavasztól őszig tárolt cserepes virágokat változatos méretű díszgyerty­ák váltják fel, melyek fénye, meghitt hangulata feldobja a nappalit.
a téli hónapokban az épített álkandalló­ban tavasztól őszig tárolt cserepes virágokat változatos méretű díszgyerty­ák váltják fel, melyek fénye, meghitt hangulata feldobja a nappalit.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary