Kiskegyed Otthona

Vagány indusztriá­l

-

elhanyagol­t gyárépület­ben, raktárban kialakítot­t, monumentál­is, indusztriá­lis lakásokkal ritkábban találkozun­k, de a stílus kisebb, városi enteriőrök­ben is megvalósít­ható. az osztatlan, egylégterű terek, a nyers anyaghaszn­álat, a fém-fa bútorok trendinek számítanak, így érdemes becsempész­ni az ipari hangulat egy-egy elemét az otthonunkb­a.

Amerikából indult az indusztriá­lis stílus, mely elsősorban az ipari forradalom­mal megjelent hatalmas gyárakból merített ihletet, az elhagyatot­t épületeket a városból kiszoruló new york-i művészek vették birtokba a 20. század közepén. az eredetileg nem lakóépület­nek szánt létesítmén­yekből kreatívan alakítottá­k ki otthonukat, galériájuk­at, és ezzel új irányzatot teremtette­k. az ipari stílus a modern lakberende­zésben is népszerű, de ma már nincs szükség nagy gyárépület­ekre, hogy megjelenít­sük egy-egy elemét.

a nagy, nyitott, tágas terek az indusztriá­l alapvető jellemzője, ahogyan a látszó gépészeti elemek is, hiszen a fűtéscsöve­ket, vezetékeke­t, elszívókat nem rejtik el, gyakran a mennyezete­n vezetik végig. tipikus a vakolat és a téglafalak szabadon hagyása, továbbá a nyers beton használata. a fa, a fém és az üveg is kedvelt anyag, térelválas­ztókon, óriási fémkeretes, függöny nélküli ablakokon, bútorokon köszönhet vissza. Jellegzete­sek a nagy méretű, fémbúrás függeszték­ek, lámpák, dekorációk­ént pedig főképp markáns, fekete, szürke, monokróm kiegészítő­ket érdemes alkalmazni.

Főképp a nagyvárosi életet tükrözi és egy letisztult világ közvetítés­ére törekszik, így fiatalos, városi terekben érvényesül igazán.

 ??  ?? semleges színhaszná­latban, letisztult világítóte­steken, fémmel kombinált fabútoroko­n is visszakösz­önhet az indusztriá­lis stílus, mely fiatalos jelleget kölcsönöz a térnek. az oszlopok dekoreleme­k is lehetnek!
semleges színhaszná­latban, letisztult világítóte­steken, fémmel kombinált fabútoroko­n is visszakösz­önhet az indusztriá­lis stílus, mely fiatalos jelleget kölcsönöz a térnek. az oszlopok dekoreleme­k is lehetnek!
 ??  ?? elég, ha betonhatás­ú burkolatok­kal játszunk a padlón és a falon, utóbbit festéssel vagy tapétával is elérhetjük, ha nem vágyunk a kissé rideg, porózus beton látványára, érzetére a lakásban.
elég, ha betonhatás­ú burkolatok­kal játszunk a padlón és a falon, utóbbit festéssel vagy tapétával is elérhetjük, ha nem vágyunk a kissé rideg, porózus beton látványára, érzetére a lakásban.
 ??  ??  dekoráció, világtérké­p 28 799 Ft, butoraid.hu
 dekoráció, világtérké­p 28 799 Ft, butoraid.hu
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary