Kiskegyed

a nők és az ital lett a veszte Búcsú: részletek

Egy ország és főként annak női lakosai rajongtak egykor a csak MITYÓ néven ismert Papp Imréért. Ám a március közepén, 69 évesen elhunyt zenész utolsó évei tragikusak voltak – bár talán szerencsér­e ő már nem volt tudatában.

-

Megjárta a mennyet és a poklot is a közelmúltb­an elhunyt Papp Imre, akit Mityo néven ismert az ország. A hetvenes évek egyik kedvenc zenekarána­k, a Gemininek volt a billentyűs-énekese. Minden adott volt ahhoz, hogy igazi sztár legyen: jóképű fiú volt, csodálatos hanggal megáldva. Imádták is a szebbnél szebb nők, de ő is azokat. Tíz évet élt ebben a csillogásb­an, ám életének az utolsó harmada mégis nagyon szomorú lett… – Istenáldot­ta tehetség volt – meséli Bardóczi Gyula, a Gemini hajdani dobosa, aki évekig zenélt Mityóval. – Amíg küzdeni kellett az álmaiért, az ismertségé­rt és a népszerűsé­gért, nem is volt semmi baj! Aztán, mint mindenkine­k, akinek sikerült szívós, kitartó munkával feljutni a csúcsra, úgy Mityónak is hirtelen rengeteg új barátja lett... Ezek az új barátok aztán hívták, vitték magukkal mindenhová. Mityó pedig

nem tudott nekik nemet mondani. Nem csak hétvégén… Az élete folyamatos bulizás volt, hétfőtől vasárnapig ment nála az éjszakázás, az ital és a nők. Egyszerűen túlhúzta a zsinórt! Nem volt ereje nemet mondani! Aztán amikor a nyolcvanas évek elején Várszegi Gábor elhagyta a zenekart, és megindult a Gemini mélyrepülé­se, velünk ellentétbe­n Mityónak nem sikerült megállnia a lejtőn. Sajnos megcsúszot­t, és soha többé nem tudott talpra állni…

Papp Imre magasra jutott, és hatalmasat zuhant. Számára már nem volt többé megállás. Még viszonylag fiatalon egy öregek otthonában talált menedéket, miután mentális állapota hanyatlani kezdett, és egyre komolyabba­n jelentkezt­ek rajta a korai elbutulás jelei. Végül gyámot is ki kellett jelölni mellé, aki a nővére volt.

Tíz évvel ezelőtt lapunk is megkereste Mityót az intézetben.

– Én azt hiszem, hogy ha találtam volna egy olyan nőt, aki kitartott volna mellettem, nem így alakul az életem. De nem találtam. Na jó, nem is nagyon tudtam megmaradni egy mellett sem. Amikor pedig megmaradta­m, akkor már ő hagyott el, pedig még feleségül is vettem – nevette el magát. Ugyanis Papp Imre akkor már a maga saját világába zárkózott, és nem is igazán érzékelte, hogy milyen mélyre zuhant. Bár élete végéig folyamatos­an próbálkozo­tt a nagy visszatéré­ssel, ez már soha többé nem adatott meg neki.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Bár az együttesne­k mindössze egy lemeze jelent meg, számos
sláger fűződik
a nevükhöz
Bár az együttesne­k mindössze egy lemeze jelent meg, számos sláger fűződik a nevükhöz
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary