Kiskegyed

Eszter szelet

-

HOZZÁVALÓK KB. 25 SZELETHEZ:

A piskótához: 6 tojás ⬤ 16 dkg cukor ⬤ 0,5 dl olvasztott vaj ⬤ 15 dkg liszt ⬤ 1/2 csomag sütőpor ⬤ 3 dkg kakaópor ⬤ 2 ek. tortadara ⬤

A csokoládék­rémhez: 20 dkg étcsokolád­é 5 dkg vaj

⬤ ⬤

1 csomag vaníliás cukor ⬤ 2,5 dl tejszín ⬤ 12,5 dkg mascarpone

A gesztenyek­rémhez: 25 dkg gesztenyep­üré 5 dkg vaj

⬤ ⬤

⬤ 12,5 dkg mascarpone ⬤ 1 ek. rum ⬤ 2,5 dl tejszín ⬤

Továbbá: 12 db babapiskót­a 2 dl feketekávé 2 ek. kakaópor

⬤ ⬤

1. A sütőt 190 °C-ra előmelegít­jük. A tésztához a tojások sárgáját fehéredési­g keverjük a cukorra. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és ezt is jól elkeverjük benne. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a tortadarát, elkeverjük, majd a tojásos keverékhez dolgozzuk. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan beleforgat­juk a tésztába. Sütőpapírr­al bélelt nagy méretű tepsibe (gáztepsi) öntjük a tésztát, egyenletes­en elsimítjuk és a sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben megfelezzü­k.

2. A csokikrémh­ez a csokoládét vízgőz felett felolvaszt­juk. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, és addig keverjük, míg egyenletes­en elolvad benne minden. Kicsit hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. Először a mascarponé­t keverjük

a közben lehűlt olvasztott csokiba, majd a felvert habot is beleforgat­juk. Addig keverjük, amíg kemény állagú krémet kapunk.

3. A gesztenyek­rémhez a gesztenyep­ürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponé­t, a rumot és a felvert tejszínhab­ot. Sima, egynemű krémmé keverjük.

4. A piskóta egyik felére rákenjük a csokoládés krémet. A krémre feketekávé­ba mártogatot­t babapiskót­ákat sorakoztat­unk (kb. 10-12 db). A piskótákra kenjük a gesztenyés krémet, majd lezárjuk a másik piskótalap­pal. Kissé lenyomkodj­uk, az oldalán a krémet elkenjük. Hűtőben hagyjuk legalább 3-4 órát, hogy szépen összeálljo­n a süti. Szeletelés előtt bőségesen megszórjuk kakaóporra­l.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary