Orbán név szerint ismeri kétezer ellenségét

● A miniszterelnök szerint tudják, kik dolgoznak a kormány ellen, az viszont kérdés, honnan

Magyar Nemzet - Saturday - - Belföld - KATONA MARIANN

Két héttel ezelőtt jogi, politikai és erkölcsi elégtétellel fenyegetett Orbán Viktor, tegnap pedig már arról beszélt, név szerint tudja, hogy kik az ellenségei. Az állami rádiónak adott interjújában a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy a „Soros-zsoldoshadsereg tisztjeinek elmondása szerint körülbelül kétezer fizetett ember dolgozik, hogy meg tudják buktatni a kormányt, és egy új, bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kormányt hozzanak létre”. A kabinetnek pedig ezekről az emberekről – mint azt maga a kormányfő kijelentette – elég sok információja van. „Mi névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák, hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt nem mondta el, honnan van az ominózus kétezer emberről ennyire pontos információja, és azt sem árulta el, pontosan kikről beszél. Árulkodó azért, hogy közvetlenül a meglepő kijelentése után hozta fel a parlamentnek már korábban benyújtott, a menekültekkel foglalkozó civil szervezeteket megregulázó, úgynevezett Stop, Soros! javaslatcsomagot.

Nemrég egyébként a kormánypárti Magyar Idők írt egy hangfelvételről, amelyen Tracie Ahern, Soros György pénzügyi alapjának korábbi vezetője beszélt kétezer munkatársról, akik azért dolgoznak, hogy érvényre juttassák a dollármilliárdos akaratát. A Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány magyarországi kommunikációs vezetője szerint a kormányfő zavaros körülmények között megszer- zett, manipulált hangfelvételekre alapozza kijelentését. Csontos Csaba az RTL Klub Híradójának azt is mondta, a listázás a Horthy- vagy a Rákosi-korszakot, vagyis Magyarország „legsötétebb korszakait” idézi.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor egy politikai halállistát mutatott be. Az Együtt pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kétezres lista szerintük kimeríti a különleges személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan tiltott információgyűjtés tényállásait. Miniszterelnök-jelöltjük, Szigetvári Viktor ezért feljelentést tett az ügyben.

BÍRSÁG ORBÁNNAK. Nem maradt büntetlenül, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt időszakban kisgyerekekkel kampányolt. Az Index írta meg, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elmarasztalta a kormányfőt, amiért az óvodások szüleinek hozzájárulása nélkül kampányolt a gyerekek között, a videókat pedig a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta. A történtek miatt 345 ezer forintot is be kell fizetnie. Habár az NVB azt is előírta, hogy az ominózus videókat el kell távolítania a közösségi oldaláról, tegnap a Lyukasóra címmel közzétett, óvodások között készült felvétel még elérhető volt. A történtekről az osztrák Die Presse is beszámolt. (MN)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.