Az e-autók valók a hölgyeknek?

● Keszthelyi Vivien autóversenyző úgy látja, egyáltalán nem áthatolhatatlan a Száguldó Cirkusz fala a szebbik nem számára

Magyar Nemzet - Saturday - - Címlap - BUCSY LEVENTE

Nem lendített a száguldó cirkuszban való szereplésről álmodozó lányok és nők helyzetén Carmen Jordá, aki március elején a Formula–E mexikói versenyhétvégéjén próbálhatta ki a villanyautót, majd a furán cincogó gépből kiszállva így szólt: „Nem annyira durva, mint egy F1-kocsi, a leszorítóerő és a kormányszervó miatt. És mivel a Formula–1-ben és a Formula–2-ben szerepelni egy nőnek fizikailag gondot jelent, szerintem a Formula–E épp tökéletes lenne nekünk.” Lehet ezt úgy is érteni, hogy Jordá a Formula kategóriához közeledő nők prókátora, ám a közösségi médiában egységesen „húzták rá a kormányt”. A szakma nagyjai közül a 2009-es F1-bajnok Jenson Button is megnyilvánult: „Ó, Carmen, most aztán sokat segítettél… Kérdezd meg Danica Patricket, elég erős-e. Ő még engem is lenyomna az edzőteremben. Neked nem a fizikai korlátok miatt vannak problémáid.”

Álljunk is meg egy pillanatra Patricknél. 2005-ben az Indianapolis 500 sorozat újonca volt – nőként férfiak közt –, és ha nem vonul ki az F1-ből annak idején a Honda, 2008 után csúcskategóriás tesztpilóta lett volna. 2010-ben is hívták a száguldó cirkuszba, akkor ő mondott nemet. Amikor pedig Bernie Ecclestone F1-vezér 2012-ben bejelentette az Amerikai Nagydíj reaktiválását, külön kitért arra, mekkora reklám lenne a sportágnak, ha Patricket futamról futamra láthatnánk. 2015-ben Patrick aztán maga tette okafogyottá a reménykedést, mondván, harminchárom évesen már nem vált Indyről F1-re.

De vissza a jelenbe, sőt a jövőbe. Első számú női túraautós pilótánknál, az alig tizenhét éves Keszthelyi Viviennél – aki maga is F1-es technikát használ – lapunk arról érdeklődött, tényleg lehetetlen fizikai akadályok állnak-e a nők előtt az F1 felé. Noha zárt karosszériás autóban versenyez, van viszonyítási pontja. – Kétségtelen, hogy minél erősebb versenyautót vezet valaki – gondolva elsősorban a tömeg és a lóerő arányára –, annál nagyobb erőhatások érik a szervezetét fékezésnél, kigyorsításnál, kanyarnál.

Keszthelyi maga is tapasztalta ezt, hiszen más erőhatások érték két éven át a Suzuki-kupában szereplő Suzukiban, most az Audi R8-ban is és – reményei szerint – majd egy DTM-es Audi volánja mögött ülve. Mindezzel együtt sem jelentené ki, hogy ezek az erőhatások döntők. – A fizikai felkészülését minden versenyző számára annak megfelelően határozzák meg, hogy milyen sorozatban, milyen kocsival áll rajthoz. Meggyőződésem, hogy alapos felkészüléssel, megfelelő és sok edzéssel egy női pilóta is képes lehet arra, hogy megbirkózzon az F1-es autó erőivel.

Keszthelyi Vivien részben Ecclestone-hoz is csatlakozik: bármilyen sorozatról legyen szó, a gyártók, a támogatók, a nézők, a versenyzők és a csapatok üzleti, marketing- és szakmai érdekei is befolyásolják, hogy egy női pilóta sikeres lehet-e.

A Formula–E eddigi négy esztendeje alatt amúgy már három nő is szerepelt: a svájci Simona de Silvestro, a brit Katherine Legge – Sarah Fisher után 2002 óta az első hölgy, akit F1-ülésbe engedtek hivatalos teszten –, valamint az olasz Michela Cerruti.

FOTÓ: AFP/ROBERT LABERGE

Az amerikai Danica Patricket beszippantotta a zárt karosszériás üzem, kicsúszott az időből

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.