Telt ház és vastaps a koncerten

Kiemelt arany fokozatot érdemelt ki az Ifjúsági Fúvószenekar

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - K. B.

Telt ház előtt tartotta idei nagykoncertjét a Szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekar, mely egyben minősítő koncert is volt, ezért az előadáson egy háromtagú zsűri is részt vett, melynek tagjait a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség delegálta. A zsűri elnöke Szabó Ferenc volt, aki a szövetség elnöki posztját is ellátja, segítői Markovics Gábor a Somogy, Tolna, Baranya, valamint Horváth Adrián, Veszprém és Fejér területért felelős elnökségi tagok voltak.

A műsor szünetében Kovács Zsolt karnagy kellő humorral beszélt a közönséghez. Megjegyezte, hogy az évek során kiderült, a Garay-gimnázium falait kinőtték, de most az is látszott, hogy a Babits Mihály Művelődési Központ rendezvénytermét is. Ezt követően köszöntötte a zenekart segítőket, támogatókat, szponzorokat, valamint a felkészítő tanárokat és a búcsúzó zenekari tagokat.

A szünetben a zsűri is meghozta döntését. A zenekar a minősítés során megszerezhető 100 pontból 91-et elért teljesítményével, így kiemelt arany fokozatot érdemelt ki. A koncert vastapssal zárult.

Fotó: Gottvald Károly

A közönség szinte „összefolyt” a zenekarral

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.