Kávékészítők versenyeztek

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - H. E.

Kellemes kávéillat lengte be vasárnap a Babits Mihály Kulturális Központot, ott rendezték ugyanis a Török Kávé Készítő Magyar Bajnokságot A Kávé Háza és az Egyesület a Magyar Kávékultúráért szervezésében. A zsűri döntése alapján a négy versenyző közül Dobra Rékát hirdették ki győztesként. A bajnokság egyben kvalifikációs verseny is volt, így ő képviselheti Magyarországot a 2017-es világbajnokságon Cezve/Ibrik kategóriában. A második helyen a szekszárdi Márkosi Balázs végzett, a harmadik Hajdú Balázs, a negyedik Drenyovszki Andrea lett.

A nap folyamán a török kávé készítésével is megismerkedhettek az érdeklődők. Armen Tatevoszjan a hagyományos módszert mutatta be, míg Kis Zoltán világbajnok az újszerű technikákkal nyűgözte le a közönséget. Emellett a verseny ideje alatt a látogatók különleges kávékat kóstolhattak.

Tóth Sándor, A Kávé Háza vezetője elmondta, hogy mintegy háromszáz érdeklődőt fogadtak a rendezvényen, amelynek nemcsak a verseny volt a célja, hanem a minőségi kávéfogyasztás népszerűsítése is. A kvalifikációs versenyek közül egyébként Szekszárd az egyetlen vidéki helyszín.

Fotó: M. K.

Dobra Réka képviselheti hazánkat a világbajnokságon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.