Díjnyertes fotók a kulturális központban

Szekszárdra hozták a NaturArt Magyar Természetfotósok Szövetségének kiállítását

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - Kvanduk B.

Tavaly 24. alkalommal írta ki a NaturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A 2016-os megmérettetésen a zsűri több mint háromezer képből válogatott, és az utolsó fordulóban is 125 jó kép versengett a díjakért. A zsűrizés ezúttal is a legszigorúbb szakmai és etikai alapelvek alapján történt.

A teljes átláthatóság jegyében a képek elbírálásának két fordulója az internet nyilvánossága előtt zajlott, és a világ bármely pontjáról nyomon követhető volt. A díjakat 2016. november 8-án adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban. Itt láthatta a közönség először Az év természetfotói – Magyarország 2016 című kötetet is, amely az idén először két nyelven, magyarul és angolul jelent meg.

A múzeum aulájában 2016. november 8. és 2017. január 30. között volt megtekinthető a döntőbe jutott 125 természetfotóból álló kiállítás. Onnan országos vándorkiállításra indult az anyag, melynek első állomása Szekszárd. Az érdeklődők a kiállítást egészen április 7-ig szemügyre vehetik a Babits Mihály Kulturális Központban. Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a pályázaton a Saubermacher – Az Év Természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen. Az Év Természetfotója díjat Daróczi Csaba Kék és narancs című felvétele nyerte el, az év búvárfotósa Selmeczi Dániel lett. A két fotográfus munkái több kategóriában is jól szerepeltek. Természetesen a szekszárdi kiállításon is láthatók a többi díjazott felvételei is.

Fotó: Makovics Kornél

Díjnyertes képeket láthat a közönség

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.