Előzetesbe került a fiatalkorú elkövető

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - I. I.

Indítványt tett a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a Szekszárdi Járásbírósághoz annak a faddi, 17 éves gyanúsítottnak az előzetes letartóztatására, aki február 25-én délelőtt 14 éves társával Szekszárdon az autóbusz-állomáson lévő nyilvános mosdóban a bevételt követelte az ott dolgozótól. Mivel a sértett megtagadta a pénz átadását, a 17 éves gyanúsított 5-6 alkalommal ököllel megütötte a fejét, majd a bántalmazásba a fiatalabb társa is bekapcsolódott, aki a sértett járóbotjával hátba is ütötte a férfit. Ezután a tettenéréstől tartva elfutottak. Elfogásuk után a Szekszárdi Rendőrkapitányság a két fiút rablás bűntettének kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Javítóintézetben várja meg a bírósági eljárás végét

A 17 éves fiú ellen további büntetőeljárások is folyamatban vannak, amelyeket ehhez az ügyhöz egyesítettek. Ezek többségében tavaly ősszel elkövetett vagyon elleni bűncselekmények voltak. A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében az előzetes letartóztatás általános okai mellett annak különös okai is fennállnak. Így elsősorban a szökés, elrejtőzés, mivel intézeti neveltként a fiatalkorú eddig is folyamatos szökésben volt, valamint a bűnismétlés veszélye. A fiatalkorúak előzetes letartóztatásához a törvény által megkövetelt további feltétel, a különös tárgyi súly is megállapítható. A rablás önmagában is súlyos bűncselekmény, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bíróság az ügyészség indítványát elfogadva 30 napra elrendelte a fiatalkorú gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet javítóintézetben hajtanak végre. A fiatalabb gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.