Pupp díjjal hagyja maga mögött az iÀ korosztályt

A Héraklész Gálán a paksiak reménységét is elismerték

Tolnai Nepujsag - - SPORT - Berg Sándor sandor.berg@mediaworks.hu

Afrikában gyűjtenek erőt és kilométert az Atomerőmű SE kajakosai és kenusai a közelgő szezonrajtra. Utolsóként Pupp Noémi csatlakozott a csapathoz – vele még itthon beszélgettünk.

Szinte elfújta az embert, olyan erős volt a szél, amikor a múlt héten meglátogattuk a paksiakat a Duna-parti bázisukon. A fiatalokat ez láthatóan egyáltalán nem zavarta, mosolyogva, jókedvűen melegítettek és készültek a vízre szállásra.

Természetesen nem hagyta ki az edzést Pupp Noémi sem, aki a női kajak négyes tagjaként (Racskó Fruzsinával, Gazsó Dorkával és Homonnai Lucával egyetemben) a tavaly nyári ifjúsági világbajnokságon nagy fölénnyel aranyérmet szerzett. Ezért talán nem is olyan nagy meglepetés, hogy az idei Héraklész Díjátadó Gálán a női csapat kategóriában a közelmúltban bezsebelték az első helyért járó elismerést.

– Nagy megtiszteltetés ez számomra, de szerintem nyugodtan beszélhetek a többiek nevében is. Azt érezhetjük ezáltal, hogy jó munkát végzünk nap mint nap és elismerik a teljesítményünket. Külön öröm számomra, hogy ezzel a díjjal léphetek egy korosztállyal feljebb – nyilatkozta Pupp Noémi, aki idén már nem az ifjúságiak, hanem az U23-asok között mutathatja meg tudását.

– Büszkeséggel tölt el bennünket, de kissé meglepetésként is ért, hogy valamenynyi kiemelt olimpiai sportág utánpótláskorú versenyzői közül éppen Noémiék részesültek az elismerésben – tette hozzá Meczker András, az ASE kajak-szakágának utánpótlásedzője.

– A belgrádi Európa-bajnokságra jó lenne kijutni már az első évben, de akkor sem esem kétségbe és nem leszek csalódott, ha ez mégsem sikerül. Az elsődleges célom, hogy fokozatosan fejlődjek, az időeredményeken pedig javítani tudjak – tekintett előre már a jövőbe az ifjúsági világbajnok.

Ehhez a Pretoriában tartandó melegvízi edzőtáborban teheti meg az első lépést, ahová szombaton kelt útra a 18 éves kajakos.

– Három hetet töltök majd kint, ahol a kondíciós tréningek mellett napi két evezős edzéssel készülök a szezonra. Duplán nagy kihívás előtt állok ebben az évben, hiszen idén fogok érettségizni, úgyhogy a tanulást sem hanyagolhatom el az edzőtáborban. Az iskola mellett így is heti kilenc edzésem volt, a szünidőben 10-11, úgyhogy ebből a szempontból számomra nem lesz új a helyzet kint sem. A gimnázium utáni évekre is gondolok már, az Óbudai Egyetem környezetmérnöki szakán szeretnék továbbtanulni – tekintett a jövőbe az ASE üdvöskéje.

Noémi nem lesz egyedül a dél-afrikai fővárosban, klubtársai, Kiszli Vanda, Koleszár Zoltán és Somorácz Tamás már hetek óta az afrikai kontinensen tartózkodnak, előbbi például nem is olyan régen a tolnai Boros Adriánnak segített leküzdeni a félelmetes Dusi maratont.

Fotó: Makovics Kornél

Pupp Noémi még itthon, a Dunán. Az Atomerőmű SE kajakosa tavaly világbajnoki címet szerzett, idén viszont már U23-ban bizonyíthat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.