Ünnepi emlékezések

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - Nógrádi László laszlo.nogradi@mediaworks.hu

A megye szinte minden pontján találunk ünnepi rendezvényt március 15-én, de több helyütt már kedden tisztelegnek a hősök emléke előtt. Például Mozsgón, ahol 14én 11.00 órakor a Művelődési Házban szerveznek műsort, utána pedig koszorúzás lesz a kopjafánál. Sásdon is ma, 17 órától rendezik a városi ünnepséget az általános iskolában, az énekes-táncos műsort az 5. osztályosok mutatják be. Mohácson délben a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola ad műsort a Petőfi-domborműnél, a városi ünnepség 17 órakor kezdődik az Ifjúsági Centrum színpadán Kondor Katalin beszédével és a Kisfaludy Gimnázium diákjai, valamint az Ifjúsági Fúvószenekar fellépésével.

Mohácson 15-én 9.30-kor a Városvédő és Városszépítő Egyesület és a II. Lajos Cserkészcsapat megemlékezése és koszorúzása a református temetőben zajlik a kopjafánál. Szentlőrincen is korán, 9.45-től gyülekeznek a Forradalmi emlékműnél. Langer Dávid egyetemi hallgató beszédével kezdődik a műsor, amely a sportcsarnokban 10.30-kor folytatódik, mások mellett Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita fellépésével.

Sellyén 10-kor kezdődik az iskolában a megemlékezés, a koszorúzás a városi könyvtár előtti kopjafánál lesz, végül életfát ültetnek az Ifjúság úton. Pécsváradon fél tízkor kezdődik a koszorúzás a Szentháromság téren, a Kossuth téren 10 órakor lesz műsor a szakközépiskola diákjaival és Zádori János polgármester beszédével.

Szigetváron is a polgármester, Vass Péter mond köszöntőt 10-kor a Kossuth téren, itt a Zrínyi Gárda és a Szigetvári Zrínyi Vitézek is csatlakoznak és térzene is felcsendül. Siklóson az ünnepi beszéd Balázs Csaba alpolgármestertől hangzik el, 10-től az Örsi Művelődési Központban következik a zenés műsor, közreműködik a Huszárbandérium.

Harkányban az ünnepi műsor 14.30-tól zajlik a művelődési házban, Baksai Tamás polgármester és Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő beszédét követően a Kitaibel Pál Általános Iskola ad műsort. 16 órától a református parókiánál Munkácsy Albert emléktábláját koszorúzzák meg, majd 16.20-kor a terehegyi református temetőben Kovách Antal 48-as honvéd hadnagy sírját.

A Villányi Művelődési Házban este hatkor kezdődik az ünnepség a diákműsorral és fúvószenével – jó idő esetén fáklyás felvonulás zárja a napot a kisvárosban.

Fotó: Laufer L.

A pécsi Kossuth tér idén is várja az ünneplőket

Fotó: Laufer László

A nemzeti ünnepen a megye számos településén előkerülnek, magasba lendülnek a zászlók

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.