Művészeti kiállítás a bicsérdi alkotásokból

Uj Dunantuli Naplo - - MEGYEI KÖRKÉP – HIRDETÉS - J. G.

Az elmúlt huszonöt év munkái mutattak egyfajta visszatekintést a múltra. A Bicsérdi Nemzetközi Alkotótelep most nyílt kiállítása április 5-ig vendégeskedik az orfűi faluház galériájában.

Vér József bicsérdi polgármester elmondta: több mint ötven művész vett részt a negyed évszázados munkában, köztük neves képző-, festő-, szobrász-, fotó- és grafikusművész, építész, elektrografikus, illetve szociológus, akik munkái már számos elismerést kaptak. Hozzátette: eddig több mint hatvanöt kiállítást tartottak Kaposvártól Paksig és Szigetvártól Komlóig, az alkotások eddigi értékét mintegy 150 millió forintra becsülték.

A most kiállított közel harminc mű egy-egy festő, szobrász, grafikus és iparművész keze munkáját dicséri. Herczeg László festőművész hangsúlyozta: olyan, különösebb tematika nélküli anyagot állítottak össze, amit további kiállításokra visznek tovább, és amelylyel előkészítik a 25 éves jubileumi évet is.

Barakonyi Klára művészeti vezető a bicsérdi összművészeti munkát emelte ki. A faluban Dévényi Sándor építész munkája, a toronygaléria nem csak a művésztelepi munkának, hanem állandó kiállításnak is helyet ad.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.