Hét szír állampolgárt akartak a határtól Pestre utaztatni

Uj Neplap - - CÍMLAP -

A településen szolgálatot ellátó járőr szombaton délután figyelt fel egy, a település belterületén közlekedő, gyanús személygépkocsira, amelynek vezetője megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól, a rendőri jelzésre nem állt meg, továbbhajtott.

Mint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, a rendőrök még Tiszaföldváron feltartóztatták a járművet, amelyben két szarvasi lakos és hét külföldi utazott. A rendőrök a gépkocsi vezetőjét és utasait előállították a Kunszentmártoni Rendőrkapitányságra.

A magukat szír állampolgároknak valló külföldiek tolmács segítségével elmondták, hogy a szarvasi férfiak Magyarország déli határszakaszához közel felajánlották részükre, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében Budapestre viszik őket.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság jogellenes tar- tózkodás elősegítése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy huszonhat, valamint egy huszonnyolc esztendős szarvasi lakos ellen.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A külföldiek ügyében a rendőrség idegenrendészeti eljárást kezdeményezett, közölte a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.