Igazi pro mutatja meg, milyen a jó forgatókönyv

Uj Neplap - - MOZAIK - Az első forgatókönyvíró program mára két sorozat alapjaihoz is hozzájárult

MAGYARORSZÁG Tehetséges új magyar forgatókönyvírókat keresnek egy már másodszorra megrendezett pályázaton. A legjobbak a fináléban a Rém rendes család alkotójától leshetik el a mesterfogásokat.

Csupán egyetlen napjuk lesz a jelentkezőknek, hogy bizonyítsák tehetségüket és bekerüljenek abba a mentorprogramba, amelynek célja, hogy fiatal forgatókönyvíróknak teremtsen lehetőséget az érvényesüléshez. Az egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően a legígéretesebb 12 pályázó neves amerikai és magyar filmes szakemberektől tanulhat.

A forgatókönyvíró mentorprogram első „osztálya” februárban indult, akkor 714 jelentkező közül választották ki a legjobb 12-t, közülük 4 írót a ContentLAB mára állandósított, ők ősztől forgatókönyvíróként dolgoznak hazai és külföldi projekteken. „Az első programunk eredményeként két sorozat egy- egy évada is megszületett. A Láthatatlan seb a 19. századi Osztrák-Magyar Monarchia területén játszódó krimi sorozat. A Wannabes pedig egy mai, budapesti menedzsment ügynökség mindennapjain keresztül mutatja be a sztárok életét. A produkció egyik alkotója egyébként az amerikai John Vorhaus, aki többek között a Rém rendes család vezető írójaként vált ismertté, és aki ezúttal is a program egyik mentora lesz” – mondta el Hámori Barbara, a ContentLAB fejlesztésekért felelős nemzetközi vezetője.

Az ösztöndíjprogram egyik különlegessége, hogy a felvételi feladat elkészítésére csupán 24 óra áll a jelentkezők rendelkezésére. A feladatot szeptember 3-án reggel 9 órakor teszik közzé a contentlabfactory.com oldalon, az elkészült írásokat másnap reggelig várják. A 30 legjobbnak ítélt pályázót szóbeli meghallgatásra hívják, közülük kerül majd ki a végső 12 mentorált. MW

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.