Hazai gy zelem

Ezúttal nem ismétlődött meg a történelem

Uj Neplap - - SPORT - Varga Csaba Csaba.varga@ mediaworks.hu

Nem sikerült a szolnoki csapat mezőkövesdi vendégjátéka, a helyzeteiket jobban kihasználó hazaiak ugyanis kétgólos győzelmet arattak.

LABDARÚGÁS Lehet mondani, hogy az ötödik forduló sláger mérkőzését Mezőkövesden játszották, ahol a nyolc ponttal ötödik hazaiak, a kilenc ponttal harmadik helyen álló Szolnoki MÁV FC csapatát fogadták.

Kiegyenlített volt a rangadó első negyed órája, majd a vendéglátók egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést. A szolnoki csapat nem adta föl támadott, de nem tudta föltörni a kövesdiek védelmét, ha rajtuk túljutott a labda, akkor Dombó Dávid kapus hárított többször is jó érzékkel. Mint ahogy az lenni szokott a kihagyott helyzetek megboszszulták magukat, az előre húzódó belső védő, Dvorschák Gábor kettőre növelte a borsodi gárda előnyét. Arról, hogy ne legyen sima a meccs, Rokszin Ádám gondoskodott, aki még a szünet előtt szépített az álláson. Idén márciusban két gólos hátrányból fordítva nyert a MÁV FC Mezőkövesden. Most azonban nem sikerült a bravúr, mert a pályaválasztó a rutinos Bajzát Péter révén bebiztosította győzelmét. Ami jó hír, hogy tíz hónapos kényszerpihenő után, igaz csak néhány perc erejéig, de visszatért a pályára Urbin Péter, a szolnokiak csatára. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC– SZOLNOKI MÁV FC 3–1 (2–1) Mezőkövesd, 1800 néző. V: Farkas Ádám (ifj. Varga Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)

MEZŐKÖVESD: DOMBÓ – Nagy J., DVORSCHÁK, Devecseri, Fótyik – Tak), Dvorschák ács P., Szeles (Hegedűs D., 81.) – Molnár G. (Tamási Zs. (a szünetben), RÁCZ F. (Tajthy, 88.), Heffler N. – Bajzát. Vezetőedző: Benczés Miklós.

SZOLNOK: Pokorni – B. Tóth, Kovács O., Vermes, ROKSZIN – Kenderes, NAGY I., Lengyel B., Tóth B. (Balajti, 72.) – Horváth P. (Papucsek, a szünetben), Gajdos (Urbin, 86.). Vezetőedző: Kis Károly.

Gólszerzők: Rácz F. (19. perc), Dvorschák (42. perc), Bajzát (69. perc), ill. Rokszin (45. perc).

19. percben Rácz Ferenc lövése megpattant egy hazai lábon, a labda pedig a szolnokiak hálójában kötött ki, 1- 0

31. perc: Nagy István jobb oldali szabadrúgását a hazaiak hálóőre, Dombó Dávid bravúrral hárította.

37. perc: Gajdos Zsolt lövését

ismét jó érzékkel védte a mezőkövesdi kapus.

42. perc: Hazai tűzijáték után Dvorschák Gábor elé került a labda, aki 7 méterről a léc alá lőtte a játékszert, 2- 0

45. perc: Szolnoki szöglet után a résen lévő Rokszin Ádám közelről a hálóba lőtte az övéi szépítő gólját, 2-1.

59. perc: Kovács Olivér jól eltalált 25 méteres lövését Dombó Dávid kapus jó érzékkel hárította.

69. perc: Rácz Ferenc ugratta ki jó ütemben Bajzát Pétert, az első osztály egykori gólkirá-

lya pedig nem hibázta el a ziccert, 3-1.

73. perc: Előbb Nagy István, majd Gajdos Zsolt lövését is védte a jó formában lévő hazai hálóőr.

Benczés Miklós: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, labdarúgóim feledtették a múlt heti teljesítményüket, és erős ellenféllel szemben is biztosan nyertek.

Kis Károly: – Nulla kettő után futottunk az eredmény után, és, bár feljavult a játékunk, a hazaiak a harmadik góljukkal eldöntötték a találkozót, ezért megérdemelten nyertek.

A csíkos mezes hazai csapat nyerte a Szolnok elleni szombat esti rangadó mérkőzést

Tóth Bence sem tudott segíteni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.