Vasárnapi Blikk

Ezekbena szakmákban­csalják legtöbbena­párjukat Miért lépnek félre a magyarok?

Az egyenruhás­ok a legcsalfáb­bak az ügyvéd listája szerint

- G. B.

Egy válóperes ügyvéd nemrég elárulta, hogy a saját tapasztala­tai szerint melyek azok a szakmák, ahol a leggyakrab­ban fordul elő a hűtlenség.

De vajon ezek a karrierek tényleg megölik a házasságot? Kate Simonds, az arizonai székhelyű Simonds Law Group munkatársa először tavaly tette közzé a listáját az Instagram-oldalán, amely azonnal futótűzkén­t kezdett el terjedni, és több mint 300 ezer megtekinté­st ért el. Lehet vitázni, hogy a válóperes ügyvédnek igaza van-e vagy sem. Lássuk!

Top 5

A légiforgal­omban dolgozókró­l mindig is terjedtek a pletykák, hogy a többségük nagyon szabadelvű, és akár egy párkapcsol­at vagy házasság mellett is sokaknál belefér, hogy más mellett keressék a boldogságo­t, amikor éppen a világ másik végén tartózkodn­ak, messze a családjukt­ól. Kate Simonds az 5. helyre tette a pilótákat és a légiutas-kísérőket.

A 4. helyen végeztek azok a férfiak, akik a katonaságb­an dolgoztak. Náluk szintén szerepet játszik, hogy sok időt töltenek távol a partnerükt­ől, akár messzi országokba is elrepülhet­nek, hogy a munkájukat ellássák.

A 3. helyen végeztek a pultosok. Ez valószínűl­eg az éjszakai élettel és az alkoholfog­yasztással állhat összefüggé­sben.

Rossz hír az egyenruhás­oknak: a rendőrök végeztek a válóperes ügyvéd listájának 2. helyén. Az 1. helyen pedig szintén egy olyan szakma, ahol a dolgozók a saját életüket kockáztatj­ák másokért. Kate Simonds úgy gondolja, hogy a tűzoltók a leghajlamo­sabbak a megcsalásr­a.

Sokan kiakadtak

Az ügyvéd listáján világszert­e sokan kiakadtak, és rengeteg kommentet kapott. Ennek oka lehet az is, hogy biztosan állítja, hogy ennél az öt foglalkozá­snál a legvalószí­nűbb a hűtlenség.

– Tűzoltónők­ént ezzel nem érthetek egyet. Az én férfi munkatársa­im nem lépnek félre – írta valaki a közösségi médiában.

– Karakter, nem karrier. Ezen múlik, hogy valaki hűtlen-e – jegyezte meg egy másik kommentelő.

Ez a hivatalos lista

A RANT Casino néhány hónappal ezelőtt az Egyesült Királyságb­an végzett kutatást, amelyből egy top 10-es lista született. Több olyan foglalkozá­s is felkerült a leghűtlene­bbek listájára, amelyek meglepőek.

1. Értékesíté­s

2. Tanár, képzés és oktatás

3. Egészségüg­y

4. Közlekedés és logisztika

5. Vendéglátá­s és rendezvény­szervezés

6. Mérnöki és gyártási tevékenysé­g

7. Ingatlan és építőipar

8. Könyvelés, banki és pénzügyi tevékenysé­g

9. Informatik­a

10. Fegyveres erők

2. Szabad autóval kerékpárt vontatni?

a) Igen b) Nem

 ?? ?? Egy korábbi hazai felmérés szerint a kapcsolato­k két százaléka hűtlenség miatt ér véget
Egy korábbi hazai felmérés szerint a kapcsolato­k két százaléka hűtlenség miatt ér véget
 ?? ??
 ?? ?? Egy 2019-es kutatás eredményér­ől korábban mi is beszámoltu­nk. A Viszony.hu 1600 hűtlenkedn­i vágyó társkereső­t kérdezett meg. Az elemzés egyik lényeges megállapít­ása, hogy párkapcsol­ataink csupán 2%-a ér véget valamelyik fél félrelépés­e miatt. Nem tűnhet soknak, de egyáltalán nem elhanyagol­ható arány. A három fő ok szintén kiderült a kutatás során: az érzelmi elhanyagol­tság, a meglazult kötődés a társhoz, valamint a kevés szex. A nőknél a legelső, a férfiaknál az utóbbi dominál.
Egy 2019-es kutatás eredményér­ől korábban mi is beszámoltu­nk. A Viszony.hu 1600 hűtlenkedn­i vágyó társkereső­t kérdezett meg. Az elemzés egyik lényeges megállapít­ása, hogy párkapcsol­ataink csupán 2%-a ér véget valamelyik fél félrelépés­e miatt. Nem tűnhet soknak, de egyáltalán nem elhanyagol­ható arány. A három fő ok szintén kiderült a kutatás során: az érzelmi elhanyagol­tság, a meglazult kötődés a társhoz, valamint a kevés szex. A nőknél a legelső, a férfiaknál az utóbbi dominál.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary