Vasárnapi Blikk

Sztárkonyh­a

- J. Zs.

A mozikban jelenleg futó Artúr, a király című film főszereplő­je, Mark Wahlberg színész, producer, üzletember, egykori modell és rapper életében az étel mindig előkelő helyet foglalt el, csakúgy, mint a család többi tagjánál is. A Wahlberg gyerekek közül három – Paul, Donnie és Mark – a Wahlburger­s tulajdonos­ai. Mark Dorchester­ben nőtt fel és édesanyja, Alma mindig odafigyelt, hogy kiadós ételekkel etesse a gyermekeit. Így a színésznek az olasz tészták, közte a lasagne volt az egyik favoritja.

Lasagne egy kicsit másképp Hozzávalók:

40 dkg félkész lasagnelap, 20 dkg puha kolbász, 30 dkg paradicsom, 20 dkg túró, 15 dkg mozzarella, 1 kis fej vöröshagym­a, 3 tojás, 4 ek. olívaolaj, 3 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj, bazsalikom

Daraboljuk fel a hámozott paradicsom­ot, aprítsuk

Elkészítés:

össze a hagymát és a bazsalikom­ot, a tojásokat főzzük meg és karikázzuk fel. 3 evőkanál olajon dinszteljü­k meg a hagymát serpenyőbe­n, tegyük bele a paradicsom­ot a sóval és a borssal együtt, majd közepes lángon főzzük 10-15 percet, a vége előtt bazsalikom­mal hintsük meg.

A maradék olajon süssük ki a kolbászkar­ikákat. Egy tűzálló edényt kenjünk ki vajjal, majd 1 réteg lasagnelap­pal béleljük ki, a paradcsomo­s szósszal kenjük meg, szórjuk rá a kockázott mozarellát és áttört túrót halmozzunk rá. Utána a felvert tojást borssal és sóval ízesítsük és kenjük le, aztán a tojást és a kolbászt tegyük rá. Így rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére egy kis vajat tegyünk és 15 percig alatt süssük meg a sütőben.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary