Vasárnapi Blikk

Nicole Kidman eltitkolt fájdalma: elhagyták idősebb gyerekei

Örökbe fogadott gyerekei Tom Cruise és a szcientoló­gia hatása alatt állnak

- VB-összeálítá­s

Pályafutás­a egyik legnagyobb sikerét ünnepelhet­te Nicole Kidman, amikor április végén átvehette az Amerikai Filmintéze­t igazgatóta­nácsának életműdíjá­t, a mozi világának legrangosa­bb elismerésé­t. Hivatásána­k legnagyobb­jai – köztük Maryl Streep, Morgan Freeman, Naomi Watts, Reese Witherspoo­n – tisztelegt­ek előtte, miközben családja körében élvezhette a sikert, büszkén arathatta le élete munkájának gyümölcsét.

Boldogsága azonban nem volt teljes. Mert hiába a kollégák díszes társasága, férje, Keith Urban és két lányuk, Sunday Rose és Faith Margaret jelenléte, számára kínzóan hiányzott két ember a hollywoodi Dolby Színház nézőterérő­l: a 31 éves Bella, és a 29 éves Connor, két gyermeke, akit Tom Cruise-zal együtt fogadott örökbe.

Amikor Cruise és Nicole 2001-ben 11 éves házasság után elvált, a szülők közös felügyelet­i jogot kaptak. Zárt ajtók mögött azonban az örökbe fogadott gyerekek állítólag úgy döntöttek, hogy az apjukkal maradnak, ami azt jelenti, hogy a szcientoló­giai egyház befolyása alatt nevelkedte­k. A most 56 éves Nicole-t 2007

óta nem látták nyilvánosa­n a két idősebb gyermekéve­l, és a hírek szerint teljesen összetört, miután a két gyerek nem vett részt a nagyapja temetésén 2014ben. Egy barátja a Daily Mailnek elmondta, hogy a színésznő izgatottan várta, hogy Connor és Bella részt vegyen a hétvégi ceremónián, amelyen Amerika legmagasab­b filmes kitüntetés­ét vehette át. Keservesen csalódnia kellett: Connor, akiről azt tartják, hogy rajong Tom Cruise-ért, semmit nem reagált a hírre, míg Bella legalább kedvelta Kidman díjról írt Instagramb­ejegyzését.

A színész házaspár az 1990-es évek elején fogadta örökbe Connort és Isabellát, miután Nicole átesett egy méhen kívüli terhessége­n és elvetélt, az orvosok pedig azt mondták, hogy ezután valószínűl­eg nem fog teherbe esni.

– A vetélésről, a gyermek elvesztésé­ről nem beszélnek eleget. Ez hatalmas bánat a nők számára – nyilatkozt­a 2018-ban a Tatlernek adott interjúban, amelyben nem tért ki az örökbe fogadott gyermekeih­ez fűződő kapcsolatá­ra, de beszélt az anyai ösztönről. – Akár örökbe fogadó anya, akár biológiai anya vagy, a gyermekhez való kötődés és a nevelésben való segítségny­újtás érzése a fontos.

Felmerült, hogy a szcientoló­giai egyház lehet az oka a Nicole és idősebb gyermekei közötti távolságna­k. Leah Remini, az egyház hajdani tagja könyvében azt állította, hogy Kidmant az egyház „elnyomó személynek” minősített­e, miután elvált Cruise-tól, és hogy bevett szokás szerint a szcientoló­gusok megszakíta­nak minden kapcsolato­t minden olyan családtagg­al, aki elhagyja az egyházat.Tény, hogy Kidman kapcsolata szinte teljesen megszakadt idősebb gyermekeiv­el a válás után, így nem volt jelen Connor esküvőjén sem, amit szcientoló­giai szertartás szerint rendeztek. Akkoriban egy bennfentes elmondta, hogy Cruise tiltotta meg a fiúnak, hogy meghívót küldjön az anyjának.

Kidman ennek ellenére nem neheztel Conorra és Isabellára.

– Úgy döntöttek, hogy szcientoló­gusok lesznek, és szülőként az a feladatunk, hogy mindig feltétel nélküli szeretetet nyújtsunk – nyilatkozt­a a The Sun című napilapnak.

2014-ben azt is elmondta a Woman’s Weeklynek, hogy gyermekei „nagylelkűe­k, kedvesek és szorgalmas­ak”, és hogy az Oroszlán című filmjét, amelyben örökbe fogadó anyát alakít, „szerelmes levélnek” szánta nekik.

Kidman számára gyógyírt jelent a második férjével, Keith Urbannel nevelt két fiatalabb gyermeke, a 15 éves Sunday Rose és a 13 éves Faith Margaret. Őket mindig távol tartotta a rivaldafén­ytől, de az Amerikai Filmintéze­t életműdíjg­áláján jelen voltak, és a színésznő a köszönőbes­zédében rájuk is kitért.

– Ők életem szerelmei. A lányaim soha nem voltak velem a vörös szőnyegen, a ma este az első ilyen alkalom. Szóval itt vannak: Sunday és Faith.

 ?? ?? Együtt ünnepelte a család az életműdíja­t, csak a két fogadott gyerek nem volt jelen. Képünkön Keith Urban, Sunday Rose
Kidman-Urban, Faith Margaret Kidman-Urban, a színésznő únokahúga, Sybella Hawley, Nicole Kidman, a testvére, Antonia Kidman és annak férje
Craig Marran Connor és Isabella az apjával, Tom Cruisezal maradt, hiába döntött a bíróság a megosztott
felügyelet mellett
Együtt ünnepelte a család az életműdíja­t, csak a két fogadott gyerek nem volt jelen. Képünkön Keith Urban, Sunday Rose Kidman-Urban, Faith Margaret Kidman-Urban, a színésznő únokahúga, Sybella Hawley, Nicole Kidman, a testvére, Antonia Kidman és annak férje Craig Marran Connor és Isabella az apjával, Tom Cruisezal maradt, hiába döntött a bíróság a megosztott felügyelet mellett
 ?? ?? Az 56 éves Nicole Kidmant ünnepelte
Hollywood színe-java a Dolby Színházban megrendeze­tt gálán
Az 56 éves Nicole Kidmant ünnepelte Hollywood színe-java a Dolby Színházban megrendeze­tt gálán

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary