The de­sign of the Na­tional Mu­seum of World Writ­ing by Hori­zon De­sign Stu­dio is in­tended to en­hance, cre­ate, and rein­vent the pedes­trian link, built mass and other open spa­ces

The de­sign of the Naɵonal Mu­seum of World Wriɵng by Hori­zon De­sign Stu­dio is in­tended to en­hance, cre­ate, and rein­vent the miss­ing or ex­isɵng key pedes­trian link, built mass and other open spa­ces

MGS Architecture - - Contents -

The pro­posed Mu­seum of World Writ­ing is lo­cated at Cen­tral Park of Songdo In­ter­na­tional Busi­ness District known as ‘Ubiq­ui­tous City’. The site is of odd ge­om­e­try where three ge­o­met­ri­cal shapes fuse to­gether to form a shape with eight edges. The build­ing form re­cip­ro­cates these as­pects and har­mo­nizes with the whole built en­vi­ron­ment in the vicin­ity. It sits on an el­e­vated plinth/podium that con­sists of a base­ment which houses the park­ing, ser­vices, stor­age, an ex­hi­bi­tion gallery, and a cen­tral atrium with cafe. Two con­nect­ing en­tries are in­tro­duced for vis­i­tors to im­prove con­nec­tiv­ity at this level and even­tu­ally to the whole build­ing. The build­ing has eight large col­umns de­signed to be a lit­tle dis­pro­por­tion­ate to the form. The idea is to rep­re­sent the ‘known eight di­rec­tions’ across the globe, to which this mu­seum be­longs to. A torch­light from the col­umns to the sky will rep­re­sent the in­fin­ity and pay trib­ute to all the lost and un­doc­u­mented world scripts. The lay­out is sim­ple and sym­met­ri­cal; the ar­chi­tec­ture is open and raw re­sult­ing in a pub­lic build­ing that is clean, ef­fi­cient, vis­ually and func­tion­ally leg­i­ble, and not im­pos­ing in terms of shape and size. Its com­pact ‘zero’ in­verted shape and vari­a­tion in height helps to re­tain the in­tegrity of the open char­ac­ter of the area around. Main pub­lic func­tions are eas­ily ac­cessed with a clear sep­a­ra­tion of pri­vate and ser­vice spa­ces. There are no sharp edges, thus re­tain­ing the con­ti­nu­ity on the ex­ter­nal skin of the build­ing - avoid­ing es­sen­tially any rear or front – and thereby,

Fact File

Project name: Na­tional Mu­seum of World Writ­ing Lo­ca­tion: In­cheon, South Korea Sta­tus: Con­cept pro­posal Ar­chi­tect Firm: Hori­zon De­sign Stu­dio Ar­chi­tect: Su­nil Ya­dav, ARB (UK) De­sign Team Man­ager: Anil Ya­dav, COA (In­dia) De­sign Team: Sahil Ba­tra, San­jay Ku­mar Illustration: Tik­endra­jeet Wa­heng­bam Singh, Pot­sang­bam Anandibala 3D Ren­der­ing: Rahul Ku­mar, Jo­sue Romero keep­ing the bal­ance of vis­i­tor move­ment from all sides. The mu­seum makes best use of its el­lipse shape with a con­tin­u­ous ring of translu­cent and clear glass. At day­time, it cre­ates an at­mos­phere of trans­parency and wel­come, and at night, the multi-layer glass fa­cade re­flects the in­ter­nal light, mak­ing the mu­seum ap­pear as a lamp to the area. Gen­er­ous cor­ri­dors and the pro­jected bal­conies around the cen­tral atrium en­cour­age smooth flow of move­ment and boost pub­lic en­gage­ment with the ex­hibits and the build­ing it­self. The cen­tral stair­case is the pri­mary ver­ti­cal cir­cu­la­tion. It is split on ei­ther side of the ex­hi­bi­tion gal­leries and pub­lic spa­ces. A lin­ear straight stair reaches di­rectly to the sec­ond floor’s Ed­u­ca­tion area and Li­brary. The func­tional spa­ces are also con­nected through two ramps - par­al­lel to each other. The in­ter­nal ramp con­nects the floors and as­cends within the void along with the lon­gi­tu­di­nal south­ern side, of­fer­ing a ma­jes­tic view of the park, while the ex­ter­nal stair­case takes vis­i­tors to the lower ter­race, with a pro­vi­sion for the staff to ac­cess the first floor of­fice from here.

Ma­te­ri­als

The first metal dis­cov­ered was cop­per fol­lowed by bronze and then iron. The con­ti­nu­ity of this pe­riod is dis­played by us­ing Corten Steel as the main cladding ma­te­rial. As a fa­cade skin, it will be easy to main­tain and with ad­e­quate paint coat­ing it will have pro­tec­tion against the sea’s salt wind. The fa­cade will have an­cient lan­guage sym­bols and scripts, which will be also en­graved in con­crete and dis­played on translu­cent glass.

Aerial CGI of Mu­seum of World Wriɵng

Cen­tral Atrium Look­ing From Re­cepɵon

Base­ment Spe­cial Ex­hibiɵon Gallery

View of Mu­seum from Lake

Newspapers in English

Newspapers from India

© PressReader. All rights reserved.