A

Society Interiors - - PROPERTY -

s one en­ters the 2,500 sq. ft. apart­ment, a foyer hav­ing a floor-to-ceil­ing bronze mir­ror along­side an ital­ian mar­ble wall em­bossed with a mool mantra (holy text), oc­cu­pies pride of place, whilst an in­ter­est­ing chan­de­lier over­head adds a dash of drama. Through­out the house, Michae­lan­gelo mar­ble adorns the floor, whilst a com­bi­na­tion of am­bi­ent, ac­cent and work light anoint dif­fer­ent ar­eas, al­low­ing a shift in mood with a mere flick of a switch.

“since i am pas­sion­ate about all my projects, this one was no dif­fer­ent. The only real chal­lenge i faced was com­plet­ing the project in a year’s time (ac­tual pro­duc­tive hours were short­ened due to the so­ci­ety’s strin­gent tim­ings). To bal­ance this, we cus­tomised cer­tain fur­ni­ture in our fac­to­ries and also lam­i­na­tion works were car­ried out, which saved time in im­ple­men­ta­tion,” ex­plains Navin Nisar, prin­ci­pal de­signer, Spec­trum De­signs. While de­sign­ing the apart­ment, the de­signer con­verted the orig­i­nal 4BhK into a 3BhK one in or­der to carve out a lux­u­ri­ous mas­ter suite com­plete with a spa­cious mas­ter bath­room and walk-in wardrobe sec­tion.

The high­light of this project is the sheer va­ri­ety of ma­te­ri­als used through­out dif­fer­ent spa­ces: from Fu­sionero stone that clads the back­ground wall be­hind the din­ing ta­ble to the nat­u­ral ve­neer (with open pore treat­ment) for the back­ground wall in the liv­ing and the lat­ticed screen (CnC-styled chromium me­tal lac­quer) in the liv­ing area. The ef­fort and time spent in care­fully choos­ing a wide range of ma­te­ri­al­ity to de­fine each space brings forth the de­signer’s dili­gence.

Newspapers in English

Newspapers from India

© PressReader. All rights reserved.