Lietuvos Rytas

Taikysis prie rinktinių

-

Lietuvos krepšinio lyga nusprendė nerengti čempionato rungtynių per pertrauką, skirtą tarptautin­ėms varžyboms.

Pasitarus su klubų atstovais nutarta nukelti dvejas LKL čempionato rungtynes, kurios buvo planuotos lapkričio pabaigoje.

Kėdainių „Nevėžio“ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“dvikova vyks lapkričio 29 d. (vietoje lapkričio 22 d.), o „Nevėžio“ir Prienų-Birštono „Vytauto“mačas – gruodžio 12 d. (vietoj lapkričio 26 d.).

Abejos rungtynės buvo planuotos per nacionalin­ių komandų rungtynių langus – dėl to galėjo nukentėti visi trys klubai, turintys rinktinių kandidatų.

Dar dvejos rungtynės perkeltos dėl klubų, dalyvaujan­čių tarptautin­ėse varžybose, prašymų. „Nevėžio“rungtynėss­uAlytaus „Dzūkija“pavėlintos viena diena (vyks lapkričio 6 d.), o „Pieno žvaigždžių“mačas su Vilniaus „Lietuvos rytu“diena paankstint­as (vyks lapkričio 4 d.). nesitaikys, šalies rinktinės treneris Dainius Adomaitis įtraukdama­s M.Kalnietį ir A.Gudaitį greičiausi­ai tikisi, jog žaidėjai gali būti trumpam išleisti iš klubo.

Visą 24 krepšinink­ų sąrašą Krepšinio federacija skelbs lapkričio pradžioje.

Lietuviai pirmąsias pasaulio pirmenybių atrankos rungtynes žais lapkričio 24-ąją svečiuose su Kosovo rinktine, o lapkričio 26 dieną Klaipėdoje – su lenkais.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania