Lietuvos Rytas

Naujokas – iš Kroatijos

-

Panevėžio „Lietkabeli­o“komanda pasirašė sutartį iki 2019 metų vasaros su kroatu Dominiku Mavra. 23-ejų 194 cm ūgio krepšinink­as šį sezoną pradėjo Badalonos „Joventut“sudėtyje, bet po penkerių rungtynių jis paliko Ispaniją ir persikėlė į Skopjės MZT klubą.

Prie „Lietkabeli­o“legionieri­us prisidės artimiausi­omis dienomis ir debiutuos vasario 10-osios LKLmačesuK­ėdainių„Nevėžiu“.

Įžaidėjo ir atakuojanč­iojo gynėjo pozicijose galintis žaisti D.Mavra Adrijos lygoje buvo pastebimas – per 30 min. įmesdavo 11,8 taško, atkovodavo 3,6 kamuolio, atlikdavo 6,3 rezultatyv­aus perdavimo ir rinkdavo 17,6 naudingumo balo.

Pernai lapkritį D.Mavra gynė Kroatijos vyrų rinktinės garbę pasaulio čempionato atrankos rungtynėse.

2010 ir 2012 metais gynėjo atstovauja­ma jaunimo rinktinė laimėjo Europos čempionato aukso medalius. 2014 metais 20-mečių rinktinėje D.Mavra buvo vienas lyderių – per 28 min. pelnydavo 9,5 taško, atkovodavo 4,5 kamuolio ir atlikdavo po 4 rezultatyv­ius perdavimus.

Profesiona­lo karjerą D.Mavra pradėjo „Zagreb“gretose, vė- liau žaidė „Split“, Zagrebo „Cibona“, Dombrova Gurničos MKS ir Skopjės „Karpoš Sokoli“. 2014 metais D.Mavra su „Cibona“ekipa tapo Adrijos lygos laimėtoju. Tuomet jo komandos draugas buvo dabartinis „Philadelph­ia 76ers“puolėjas Dario Šaričius.

 ??  ??

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania