Lietuvos Rytas

Atgaivino idėją

-

Premjeras S.Skvernelis vakar Žinių radijui pripažino, kad iki kovo vidurio jau tikimasi turėti mokesčių reformos gaires. Jo teigimu, ketinama persvarsty­ti darbo užmokesčio apmokestin­imą.

Finansų ministras V.Šapoka savo ruožtu teigė, kad siekiama sujungti darbuotojų ir darbdavių sumokamus socialinio draudimo mokesčius.

Apie tai buvo kalbama dar praėjusiai­s metais.

Anot S.Skvernelio, pernai to nepavyko padaryti, nes trūko politinės paramos, pradėjus braškėti koalicijai su socialdemo­kratais. asociacija, Kauno technologi­jos universite­tas, Kauno kolegija, SBA baldų kompanija, bendrovė „Freda“, Vakarų medienos grupė, Klaipėdos rajono ir Akmenės rajono savivaldyb­ės.

„Lietuvos medienos“vadovas R.Beinortas Eltai sakė, kad pagrindini­s telkinio tikslas – kurti aukštos pridėtinės vertės baldus Lietuvoje ir juos eksportuot­i, o ne išvežti iš šalies medieną, kaip daugiausia daroma iki šiol.

Asociacijo­s „Lietuvos mediena“duomenimis, iki 2023 m. telkinys pajėgus pritraukti apie 0,5 mlrd. eurų investicij­ų. jekto gali prasidėti vėliau, negu planuota, nors paties projekto įgyvendini­mo terminai nenusikels – taip tikino sostinės mero atstovas A.Zubriakova­s.

Tačiau „Axis Industries“teigia besibaimin­anti, kad konkursas įstrigs arba bus nutrauktas, nes iš savivaldyb­ės negirdi jokių naujienų.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania