Lietuvos Rytas

. iuliani gins draug pre ident

-

Buv s Niujorko meras Rudy Giuliani prisijun ė prie JAV prezidento Donaldo Trumpo teisininkų komandos. Il ametis respubliko­no drau as pa rindiniu savo tikslu laiko užbai ti tyrimą dėl Rusijos įtakos.

D.Trumpo rinkimų kampaniją tebegaubia įtariamų sąsajų su Rusija šešėliai. Teisininko išsilavini­mą turintis 73-ejų R.Giuliani savo užduotimi laiko dorotis su šia byla, kurios tyrimui vadovauja specialusi­s prokuroras Robertas Muelleris.

Apie buvusio didmiesčio mero paskyrimą į teisininkų komandą buvo paskelbta dienraštyj­e „The Washington Post“, jis pats apie tai prabilo interviu.

Tai – vienas pirmųjų pokyčių po gana ilgai trukusio periodo, per kurį D.Trumpas niekaip negalėjo rasti ir išlaikyti stiprių specialist­ų savo teisininkų grupėje.

D.Trumpo kampanijos gynybai vadovavęs advokatas Johnas Dowdas kovo mėnesį atsistatyd­ino.

Tikimasi, kad tai bus ne tiktai postūmis tyrime, bet ir permaina R.Giuliani. Jis jau daug metų buvo tarp artimų D.Trumpo draugų ir atvirai reiškė norą dirbti jo administra­cijoje, tačiau jokio oficialaus posto neturėjo.

R.Giuliani dienraščiu­i „The Washington Post“pareiškė, kad mato save kaip vadovaujan­tį teisininką, kuris padės greitai užbaigti R.Muellerio tyrimą.

„Aš darau tai, nes tikiuosi, kad galėsime dėl šalies gerovės visa tai užbaigti. Taip pat dėl to, kad labai gerbiu prezidentą ir R.Muellerį“, – tvirtino R.Giuliani.

Naujosiose pareigose jam talkins du su prezidento D.Trumpo administra­cija bendradarb­iaujantys advokatai – Jay Sekulow bei Ty Cobbas.

„Rudy iš tiesų šaunus. Jis buvo mano bičiulis jau daug metų ir nori, kad šis reikalas išsispręs- tų dėl Amerikos gerovės“, – pranešime spaudai tvirtino advokatas J.Sekulow.

Vienas pagrindini­ų iššūkių, su kuriais naujose pareigose susidurs R.Giuliani, bus sprendimas, kaip glaudžiai D.Trumpui bendradarb­iauti su R.Muelleriu, – ar sutikti, kad speciali komisija prezidentą apklaustų.

Įtakingas politikas, buvęs prokuroras, jau daug metų yra ištikimas D.Trumpo draugas.

Italų kilmės R.Giuliani išgarsėjo kaip kovotojas su nusikaltėl­iais, pažabojęs jų gaujas Niujorke. Taip pat jis pelnė didelę pagarbą, kai ėmėsi ryžtingų veiksmų po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių. (AP, „The Guar-

 ??  ?? Buv  s meras R.Giuliani (kairėje) jau dau   metų yra ištikimas D.Trumpo drau  as.
Buv s meras R.Giuliani (kairėje) jau dau metų yra ištikimas D.Trumpo drau as.

Newspapers in Lithuanian

Newspapers from Lithuania