Ask Cosmo

Dilema fesyen kamu kini terjawab. Kekalkan gaya fun,fearless dan fabulous!

Cosmopolitan (Malaysia) - - CONTENTS -

Saya seorang yang genit jadi pemilihan pakaian saya selalunya mengikut bentuk badan. Sekaliseka­la saya mahu juga bergaya dengan sweater oversized untuk tampil berbeza tapi tidak mahu dilabel ‘pakai baju pinjam’. Bantu saya Cosmo! A: Jangan risau, cuba teknik ‘half

tuck’ di mana kamu hanya selitkan sebahagian hadapan sweater ke dalam seluar untuk menyerlahk­an tubuh genitmu. Cara lain? Pakai tali pinggang atau korset. Cubalah!

Q: Saya seorang KOL dan sering mendapat jemputan ke event. Biasanya saya akan menyarung dress kerana ia merupakan pilihan paling mudah dan selamat. Kali ini, saya mahu mencuba sesuatu yang lain tapi keliru dengan gaya yang mahu dipilih. STAIL HARIAN SAYA FEMININ, TAPI TERINGIN NAK CUBA SESUATU YANG LEBIH EDGY. BOLEH KONGSI TIP UNTUK SAYA SUAI PADAN STAIL GIRLNEXT-DOOR DENGAN GAYA ANDROGINI? A: Sudah tentu! Fabrik kulit serta-merta menyuntik aura cool edgy yang kamu mahukan. Kamu boleh padankan dengan gaun maksi flora untuk kekalkan stail peribadi yang feminin. Lengkapkan gaya keseluruha­n dengan choker, barulah tampak cool! A: Trend terkini menampilka­n oversized blazer ala formal tapi kamu masih boleh gayakan secara kasual dengan memadankan bersama seluar jeans atau slip dress. Hebatnya, gaya ini juga tampak cool bersama sneaker ataupun kasut leper.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.