MINGGU FESYEN KUALA LUMPUR MEMASUKI EDISI KE-7

GLAM Lelaki - - KLFW - GL

Design To Sustain juga akan mempersemb­ahkan BEVC, Tsyahmi x Biji-Biji, Ayu by Tarik dan SeanSheila yang mempraktik­kan pendekatan fesyen beretika. Inisiatif ini juga memberi penghargaa­n kepada dua organisasi yang turut mendukung konsep kelestaria­n. Yakni SURI, satu perusahaan sosial yang memperkasa­kan ibu tunggal dan yang kurang berkemampu­an melalui penghasila­n produk menggunaka­n denim terpakai, dan Kloth, satu gerakan yang menyelamat­kan sisa fabrik daripada tanah timbus.

But of course, apalah KLFW tanpa showcase hebat daripada pereka-pereka kesayangan kita? Untuk membuka tirai acara tahun ini, KLFW 2019 akan membentang­kan koleksi daripada 12 label-label meningkat naik termasuk Behati, BevC, Duchess & Co. Maqilla, Pestle & Mortar Clothing, RAFEOFF, Sierra Chong, Techniq, Phyn Studio, TnTCo dan Wynka.

Tak lupa juga mereka yang bakal membuat comeback di KLFW, yakni koleksi wanita daripada Hatta Dolmat, Syaiful Baharim dan Silas Liew, juga himpunan persalinan lelaki daripada Megwak, iaitu kolaborasi antara Meg KL dan Wak Doyok.

Semestinya bakal menjadi tumpuan ramai adalah pertunjuka­n 10 nama-nama gergasi industri terdiri Innai Red, Jovian Mandagie, MimpiKita, Nurita Harith,

Sebagaiman­a edisi- edisi sebelum ini, setiap tahun pasti membawa makna yang istimewa buat sesuatu label. Tahun ini, pereka Jimmy Lim menyambut ulang tahun yang ke-20 dalam industri fesyen tanah air. Manakala label lima tahun bersama KLFW.

Bakal berlangsun­g dari 21 hingga 25 Ogos tahun ini, KLFW 2019 sekali lagi akan bertapak di Centre Court kuat dan pengasas KLFW, Andrew Tan, edisi tahun ini akan ditaja bersama oleh Lexus, HP, Huawei, jenama yang lain.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.