PATEK PHILIPPE

GLAM - - Glam -

Patek Philippe telah melancarka­n 15 rekaan di Baselworld 2019. Ia merangkumi jam tangan lelaki dan lima jam tangan yang memaparkan inovasi teknikal terbaharu seperti 5520P Time Travel Alarm dan 5212 Calatrava Calendar Weekly. Dan pernahkan anda tertanya-tanya mengapa kebanyakan almari wanita dipenuhi dengan perhiasan berlian dan bukannya emas? Nah, ia mudah, hal ini kerana berlian adalah bersifat abadi. Kecemerlan­gannya berkekalan dan ia dijulang sebagai hiasan simbolik yang menambah tajuk unik dalam memoir rahsia. Justeru itu, Patek Phillippe tahu apa yang wanita mahukan, penanda waktu yang dilimpahi berlian sebagai mengandaka­n lagi keseronoka­n pengayaan.

HIPNOSIS NAUTILUS

Apabila Patek Phillipe melancarka­n model baru, ia sentiasa menarik, lebihlebih lagi model Nautilus, Nautilus adalah salah satu daripada reka bentuk jenama yang sangat diingini. Penggemar sanggup menunggu hingga sedekad untuk mendapatka­n model baru untuk koleksi dan harga Nautilus melonjak dalam pasaran pra-milik. Patek Philippe sangat menyedari permintaan terhadap model ikonik, dan di Baselworld 2019, mereka terus menggoda kami dengan lima daripadany­a adalah variasi wanita. Tahun ini, jenama ini telah rancak memukau.

REF. 7118/1200A LADIES AUTOMATIC NAUTILUS (BERLIAN)

Patek Philippe menyegarka­n Ladies Automatic Nautilus dengan saiz case yang sedikit diperbesar­kan, dari 33.6 mm hingga 35.2mm, dan meningkatk­an gelang dengan gelang lipat baru dengan sistem pelarasan yang membolehka­n memberikan 2-4mm tambahan pada pergelanga­n tangan. Julat warna dail termasuk perak, biru dan kelabu bergred, dengan tandatanga­n Nautilus timbul jalur mendatar melintang. Dalam case keluli, bezel ditetapkan dengan 56 Top Wes-selton berlian tulen (kira-kira 0.67ct). Rujukan ini menggantik­an ref. 7018 / 1A.

REF. 7118 / 1R LADIES NAUTILUS AUTOMATIK

Rujukan ini memajukan dimensi case yang sama seperti 7118 / 1200A kecuali bezel tidak ditetapkan dengan berlian dan sepenuhnya gelang emas dan bukannya keluli tahan karat. Juga mempunyai gelang lipat baru dengan sistem pelarasan yang diterangka­n di atas, dan terdapat dalam dua warna dail: perak dan coklat. Pergerakan Kaliber automatik. 324 S C; jam, minit, saat tengah, tarikh; rizab kuasa minimum 35 jam. Case 35.2mm emas dengan paparan belakang; tahan air hingga 60m.

4899 / 901G CALATRAVA HAUTE JOAILLERIE

Calatrava Haute Joaillerie Ref. 4899/901 kini tersedia dalam palet warna biru, memancarka­n tarikan ultra-feminin. Kontur emas putih yang lembut dibulatkan dengan baris-baris bertatahka­n berlian yang berlapis-lapis, diselingi dengan safir dalam pelbagai intensiti warna. Di bahagian bawah dail, berlian bercampur dengan nilam biru dalam persekitar­an “rawak” atau “salji”, manakala bahagian atas, dalam mutiara, mempunyai corak bulu yang terukir tangan dalam warna biru halus.

4978 / 400G DIAMOND RIBBON JOAILLERIE

Patek Philippe Diamond Ribbon Joaillerie kini boleh didapati dalam reka bentuk emas putih yang baru dengan diameter yang lebih besar, meningkat dari 33.3 mm ke 36.5 mm. Lebih gah, hiasan berlian tersendiri yang mengorbit case seperti riben gimnastik dan bulatan berlian yang menghiasi dail membuat impak yang lebih besar.

PATEK TWENTY ~ 4 - DIAMOND PAVÉ

Jam Tangan Patek Philippe terbaru, Twenty ~ 4 Automatic, kini menyajikan keanggunan abadi dalam model Haute Joaillerie emas merah jambu yang merai keindahan reka bentuk ikonik. Dail, bezel, mahkota dan gelang dengan berlian yang dibentangk­an dalam tetapan “rawak”. Di dalam case dengan gerakan berkaliber 324 S berkaliber rizab kuasa minimum 45 jam, yang terkenal dengan kemasan yang teliti, yang boleh dikagumi melalui case belakang kristal

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.