SUM OF ALL ITS PARTS

While the in­te­rior and ar­chi­tec­tural sta­bil­ity of a home is in­fin­itely sig­nif­i­cant, ParkCity Group and Cap­i­taLand’s Park Re­gent devel­op­ment is proof in the pudding that a successful project is both, and more.

Home & Decor (Malaysia) - - CONTENTS -

Park Re­gent in Desa ParkCity is proof in the pudding that a home is more than just the build­ing.

Nes­tled in the heart of Desa ParkCity’s sprawl­ing 473 acres of grounds, Park Re­gent by the Water is the joint brain­child of ParkCity Group and Cap­i­taLand; a shin­ing bea­con of coun­try life just a stone’s throw and a hopskip away from the ex­cit­ing Kuala Lumpur life. With a take-up rate of 80% to date, it is clear to see that the de­vel­oper has more than de­liv­ered ex­actly what the ur­ban com­mu­nity ex­pects of life: the blur­ring of lines be­tween na­ture and the home.

From the get go, it was clearer than day that the de­vel­op­ers were here to play ball. Huge tal­ent was brought in to re­alise the Park Re­gent by the Water that had been en­vi­sioned, planned, pro­posed. And so, the task of plan­ning and de­vel­op­ing ar­chi­tec­ture and in­te­ri­ors both fell to Ar­chi­tect, founder, and prin­ci­pal of Serie Ar­chi­tects Christo­pher Lee, and Celebrity In­te­rior de­signer Peter Tay. While the for­mer boasts a broad and im­pres­sive ar­ray of ac­co­lades rang­ing from awards (Lee was named BD Young Ar­chi­tect of the Year, and one among 20 Es­sen­tial Young Ar­chi­tects in the World), the lat­ter has seen an equal amount of suc­cess, with projects com­pleted for star-stud­ded names the likes of Wang Lee­hom, Zhang Zi Yi, Stephanie Sun, and Zoey Tay. As far as aes­thet­ics go, the pair­ing of both Lee and Tay more than evokes feel­ings of re­fine­ment, class, and el­e­gance.

The goal was sim­ple: The de­vel­op­ers had in mind a devel­op­ment that brought back the sim­ple lux­u­ries of a good life, those lost in trans­la­tion in the rapid­fire mod­erni­sa­tion of today’s homes.

The units at Park Re­gent sub­vert this con­tem­po­rary trait by bring­ing back es­sen­tial stor­age spa­ces for brooms, yards for dry­ing clothes in the sun, and large bal­conies where one might fit fur­nish­ings apro­pos for a day’s worth of loung­ing. All this, nat­u­rally, falls into place in the qui­etude of nat­u­ral sur­round­ings, wa­ter­front liv­ing, and lush green­ery, es­sen­tially bring­ing the out­doors, in.

To do this, the de­sign­ers in­cor­po­rated mul­ti­ple open points into ev­ery unit, and an­gled the bal­conies so as to max­imise the play of nat­u­ral light within. Cas­cad­ing tow­ers were erected so as to cra­dle the ar­ti­fi­cial hill, cre­at­ing a co­coon­ing sense of in­ti­macy within the units. Such gives way to sense of en­clo­sure that de­fines the open space and frames the vista onto the lake. This ge­nius so­lu­tion also serves to free up views, al­low­ing for the de­vel­op­ers to create green ter­races to pro­mote nat­u­ral ven­ti­la­tion and un­ri­valled flow of light.

On a macro scale, the devel­op­ment is sheathed in the beau­ti­ful de­signs of Tay’s cre­ative mind; while the cel­e­brated In­te­rior De­signer did, in­deed, de­sign both show units, his work will also fea­ture promi­nently in the com­mu­nal spa­ces such as the porte­cochère, lift lobby, cor­ri­dors, and the res­i­dents’ club. Within the show units, Tay’s iconic use of re­flec­tive sur­faces rises to the fore­front, and it is with mir­rors, high-gloss ceil­ings, and treated steel that the de­signer cel­e­brates the idea of du­al­ity. And with full-height win­dows and floor-to-ceil­ing glass doors, each unit is af­forded panoramic views of na­ture be­yond: a lush treat for the senses.

But of course, it isn’t merely what’s within that makes a house the per­fect for­ever home; in­deed, while the de­vel­op­ers do in­deed place much im­por­tance on the in­te­ri­ors, as well as on the ac­tual ar­chi­tec­ture of the project, much of Park Re­gent’s suc­cess is owed to the high stan­dards of its sur­round­ing town­ship. In­deed, with a keen sense of com­mit­ment to go­ing the ex­tra mile for the qual­ity of life of home­own­ers within the Desa ParkCity district, the de­vel­op­ers have seen to it that ameni­ties, land­scap­ing, and well-mon­i­tored en­vi­rons are read­ily avail­able. Pub­lic as­sets like roads are pri­vately man­aged, while sus­tain­able ini­tia­tives like stormwa­ter drain­ing, rain­wa­ter har­vest­ing, com­post­ing, trans­plant­ing, and bio lake clean­ing are heav­ily in­vested upon. A great deal of plan­ning goes into this lit­tle slice of heaven, and a sense of com­mu­nity fos­tered with ease. And at the heart of it all: a de­sire to pro­vide, and to im­prove, to bring the fast­paced so­ci­ety of today into the warm­ing seren­ity of na­ture’s em­brace.

For more in­for­ma­tion, visit parkre­gent. com.my

BE­LOW Peter Tay (left) and Christo­pher Lee’s de­sign vi­sion abound in the prop­erty.

Newspapers in English

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.