Tatler Homes Malaysia

“The home’s design is meant to be expressive; it invites you to look closer”

-

The topmost level is the house’s communal centre. Here, the lake-facing dining area segues into the dry kitchen and living room, extending to the terrace, pool and a separate studio block.

In the outdoor spaces, State of Kin gives simple materials a whimsical touch. “Forms are geometric and clean, with rectilinea­r shapes punctuated by curves,” says French, on the art deco influences. Unconventi­onal circular steps lead from the pool deck to the aforementi­oned studio block, while partially concealing the window to a bedroom below.

COLOUR WHEEL

Mosaic tiles in olive green, chocolate brown, navy and white adorn the pool steps. Similar tiles clad the bathroom. Iridescent Shimmer mirrors from Glas

Italia throw fuchsia shadows onto the tiles, with this playful air reinforced by the sculptural bathroom fittings. “Bathrooms need to be functional; light and air are very important. But so is a feeling of joy and energy. The tiles are incredibly tactile and feature tiny flecks of colour in their glazed surfaces. We wanted to demonstrat­e that colour can in fact be sophistica­ted when juxtaposed against natural materials and a nuanced external palette,” says French.

Spanish architect Patricia Urquiola’s vibrant aesthetic language is present in many of the chosen furnishing­s. Her Redondo bed for Moroso gives the master bedroom a feminine touch, while in the living room, the curves of the Moroso Gogan sofa contrast with the angular layout.

These rounded pieces work well with furniture by other designers, such as the minimal lighting pieces by Londonbase­d designer Michael Anastassia­des and Spanish designer Jaime Hayon’s colourfull­y jovial and eclectic accessorie­s. “The home developed over time to reflect a lifestyle centred on entertaini­ng,” says French. The kitchen is integral to this social approach. A large pivot door conceals a culinary space tailored to catering and food preparatio­n.

The dry kitchen continues the screen motif with a sliding timber door behind the island counter to hide clutter. Its location, between the living and dining areas, facilitate­s movement between the two spaces. It is also a peaceful breakfast spot with a view out to the courtyard.

The home’s current owner appreciate­s its idiosyncra­tic charm and thoughtful functional­ity; a testament to the accomplish­ments of the design firm.

 ??  ?? Left to right:
The open-plan living, dining and kitchen space on the second floor looks out to panoramic views of Lake Monger and connects to a terrace and pool area; the modern kitchen is an understate­d balance of form and colour
Left to right: The open-plan living, dining and kitchen space on the second floor looks out to panoramic views of Lake Monger and connects to a terrace and pool area; the modern kitchen is an understate­d balance of form and colour
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Left to right:
The Roll chair and Vieques table from Kettal create a cosy nook outdoors; quirky circular steps lead to a separate studio next to the pool terrace
Left to right: The Roll chair and Vieques table from Kettal create a cosy nook outdoors; quirky circular steps lead to a separate studio next to the pool terrace
 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Malaysia