TERUS BANTU CALON BAHARU

Permintaan TPM kepada penyandang BN yang tidak terpilih

Utusan Borneo (Sabah) - - Muka Depan -

BERA: Penyandang kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) daripada Barisan Nasional (BN) yang tidak terpilih untuk bertanding pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14) diminta supaya terus membantu calon baharu yang terpilih menggantikan mereka.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata pesanan itu diberikan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak selaku pengerusi BN semasa perjumpaan dengan semua anggota Parlimen BN di Seri Perdana, Putrajaya, pada Isnin.

Beliau berkata pada perjumpaan yang diaturkan perdana menteri itu, Najib juga melahirkan penghargaan kepada semua anggota Parlimen atas perkhidmatan cemerlang mereka di kawasan masing-masing dan di Dewan Rakyat.

“Perdana menteri juga berpesan mereka yang terpilih untuk melipatgandakan usaha sepanjang kempen dan bila dah dipilih (secara rasmi) untuk terus berusaha dengan lebih lagi... mereka yang tidak terpilih diharap terus memberi sokongan dan bantuan kepada calon baharu yang terpilih,” katanya.

Ahmad Zahid berkata demikian pada sidang media selepas merasmikan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Bera di sini. hari ini. Turut hadir Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob, Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang juga penyandang kerusi Parlimen Bera, Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Noor Rashid Ibrahim dan Ketua Polis Pahang Datuk Seri Rosli Ab Rahman..

Ahmad Zahid berkata demikian ketika diminta mengulas tentang pertemuan khas antara Najib bersama anggota Parlimen BN di Seri Perdana di Putrajaya yang berlangsung kira-kira setengah jam bermula 9 pagi Isnin.

Sementara itu, menyentuh tentang tindakan Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamadbertanding di Parlimen Langkawi pada pilihan raya umum ini, beliau yakin penduduk di pulau peranginan itu bijak membezakan antara kaca dan permata.

Beliau berkata agenda pembangunan terus giat dilaksanakan oleh kerajaan BN di bawah pimpinan Najib dan Anggota Parlimennya Datuk Nawawi Ahmad.

“Kita (BN) berfikiran terbuka dan berlapang dada menerima sesiapa sahaja yang ingin bertanding, tetapi saya yakin penduduk di Langkawi tahu tentang usaha serta pembaharuan yang telah dilakukan kerajaan di situ seperti di Pulau Tuba dan beberapa jeti pelancongan yang kini bertambah baik,” katanya.

ZAHID

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.