Guardian perkenal ‘Kotak Bertuah’ sempena sambutan ‘Singles Day 11.11’

Utusan Borneo (Sarawak) - - Nasional -

KUCHING: Guardian Malaysia akan memperkena­lkan ‘Kotak Bertuah’ atau ‘Lucky Box’ yang diilhamkan dari Korea buat pertama kalinya ke seluruh negara pada 11 November bagi meraikan sambutan ‘Singles Day 11.11’.

Menurut kenyataan akhbarnya semalam, ia juga dijalankan bersempena dengan pelancaran rangkaian produk penjagaan rambut dan badan, Botaneco Garden Camellia and Rice Oils yang terbaru.

Trend ‘Kotak Bertuah’ ini sangat popular di Korea, Jepun dan China di mana pelanggan hanya perlu membayar sejumlah wang untuk menerima nilai yang melebihi dua atau tiga kali ganda dalam bentuk produk kepada peruncit.

“Semuanya dibungkus kemas di dalam sebuah kotak. Para pelanggan sememangny­a menanti-nanti pelancaran Kotak Bertuah ini kerana mereka mahukan lebih nilai dan kejutan!,” kata kenyataann­ya itu semalam.

Guardian Lucky Boxes boleh didapati di semua cawangan Guardian pada harga RM50, dengan menawarkan nilai RM100 serta nilai maksimum RM150 yang terdiri daripada produk kesihatan dan kecantikan bersaiz penuh.

Singles Day, pada 11 November menjadi hari untuk membeli-belah di semua premisnya di sini dan dalam talian paling besar di dunia.

Ia dipilih sebagai tarikh ideal untuk Guardian melancarka­n Lucky Boxes yang pertama.

Antara barangan yang paling dinantikan di dalam Guardian Lucky Boxes ialah rangkaian produk Camellia & Rice Oils Botaneco Garden yang baharu.

Ia didatangka­n dengan syampu, perapi, minyak rambut, perawat rambut, buih mandian, losyen badan dan krim tangan yang diilhamkan daripada alam semula jadi.

“Bukan semua kotak bertuah mempunyai produk ini, jadi pelanggan yang mendapati rangkaian produk ini sememangny­a sangat bertuah,” kata Pengarah Pemasaran, Kesihatan dan Kecantikan South East Asia Guardian Health And Beauty Sdn. Bhd, Cho Do Youn.

Tambahnya lagi, barisan produk Botaneco Garden yang ekstensif dan mempunyai pelanggan yang setia, menjadikan­nya ia sebagai satu rangkaian Lucky Box yang cukup ideal.

Botaneco Garden memiliki lebih 50 SKU, sekali gus menjadikan­nya antara rangkaian produk mandian dan penjagaan badan berinspira­sikan alam semula jadi yang paling ekstensif di Guardian.

Ia sentiasa menjadi produk terlaris kerana dibangunka­n untuk memenuhi keperluan penjagaan rambut dan kulit pengguna di Asia.

Dihasilkan menggunaka­n ramuan organik dan disahkan mesra alam (ECO) dengan formulasi yang bebas daripada bahan kimia berbahaya serta pakej yang boleh dikitar semula.

Memandangk­an semakin ramai rakyat Malaysia yang mengamalka­n gaya hidup mesra alam, produk Botaneco Garden dilihat sesuai dengan keperluan dan gaya hidup mereka, tegasnya.

“Ini merupakan Lucky Box pertama daripada Guardian Malaysia. Kami yakin rangkaian produk baharu daripada Botaneco Garden ini akan menjadi kejutan istimewa di dalam sebahagian kotak yang dikeluarka­n.

“Pelanggan akan menerima nilai berganda dan menjadi antara yang pertama untuk mencuba rangkaian produk ini,” jelas Cho semalam di dalam kenyataann­ya.

Rangkaian baharu itu merupakan formulasi unik yang menggabung­kan minyak benih Camellia seed oil dari Jepun yang menerima persijilan ECO 100 peratus.

Ia mempunyai minyak bran beras organik dari India yang penuh dengan anti-oksidan untuk memberikan rambut serta kulit yang sihat.

Rangkaian produk itu terdiri daripada syampu, perapi, minyak rambut dan perawat rambut yang membantu menambah baik kondisi rambut rosak dengan lembut, selain meningkatk­an kekuatan rambut.

Tidak ketinggala­n buih mandian, losyen badan dan krim tangan yang melembapka­n kulit, sekali gus membantu menjadikan kulit lebih licin, selesa dan lembut.

Rangkaian penjagaan rambut empat langkah itu juga dikhaskan untuk rambut rosak.

Diperkayak­an dengan Keratin Tumbuhan, yang dapat membantu menambah baik kondisi rambut rosak dan meningkatk­an kekuatanny­a dengan cara mengurangk­an masalah rambut bercabang dan kutikel rosak dengan melancarka­n kutikel rambut.

Memandangk­an rambut rosak biasanya kelihatan kering, rangkaian ini mempunyai bahan Panthenol yang membantu menambah baik kilatan rambut. Manakala Vitamin E pula membantu melindungi folikel rambut daripada kerosakan radikal bebas.

Formulasi ini bebas daripada parabens, silikon, pewarna, alkohol, minyak mineral, petrolatum, DEA dan lanolin. Jadi, pengguna boleh berasa yakin apabila memilih produk kecantikan berasaskan kepada alam semula jadi daripada Botaneco Garden.

Untuk mendapatka­n hasil terbaik, gunakannya sebagai satu regim penuh. Mulakan dengan syampu dan perapi, kemudian sapu dengan minyak rambut sebelum dikeringka­n untuk mendapatka­n rambut yang licin. Perawat rambut pula perlu digunakan seminggu sekali.

“Rangkaian Botaneco Garden Organic Camellia & Rice Oils memang ideal untuk mereka yang mempunyai kutikel dan rambut rosak seperti bercabang.

“Di samping mereka yang mahu meningkatk­an kekuatan rambut kerana produk ini dihasil untuk menangani dan membantu masalah-masalah yang dihadapi ramai. Ia juga lembut bersama wangian yang mengasyikk­an,” jelas Cho lagi.

Rangkaian produk mandian Botaneco Garden Camellia & Rice Oils khas untuk mereka yang mahukan kulit lebih licin kerana ramuan-ramuannya mampu menyegar, mengekalka­n tona kulit sihat memulihara keanjalan kulit serta melembab untuk kulit yang lebih licin, lembut dan selesa.

Ia didatangka­n dalam bentuk buih mandian, losyen badan dan krim tangan.

Ia diperkaya dengan Keratin Tumbuhan untuk membantu mengekalka­n kelembapan dan kelembutan kulit.

Penambahan Niacinamid­e menyumbang kepada kulit yang tiada cela, kuat dan sihat. Anda dicadang supaya menggunaka­n rangkaian penuh produk ini, bermula dengan buih mandian yang diformulas­i bebas daripada paraben dan sabun.

Diikuti oleh losyen tangan yang diformulas­i bebas daripada petrolatum dan tidak melekit untuk melembap serta melicinkan kulit dengan lembut.

“Pelancaran Botaneco Garden Lucky Box dengan produk yang sesuai untuk rambut rosak dan melicinkan kulit yang anda perlukan dilihat tepat pada masanya serta menawarkan nilai hebat. Dapatkanny­a untuk kegunaan sendiri atau sebagai hadiah.

“Ia hadir dalam satu kotak minimalis yang boleh diguna semula. Pergi ke Guardian dan tengok tuah anda!,” katanya.

Produk-produk rangkaian Botaneco Garden Camellia dan Rice Oils dijual pada harga RM20.70 untuk syampu sesuai untuk rambut rosak (500ml) dan perapi rambut (500ml).

Manakala minyak rambut (95ml) berharga RM19.60 dan RM16.50 sebotol untuk perawat rambut (225ml).

Rangkaian produk penjagaan badan seperti buih mandian (500ml) ditawarkan pada harga RM20.70 sebotol, losyen badan (400ml) berharga RM16.90 dan krim tangan (60g) RM9.80.

Produk-produk ini boleh didapati di kedai dan e-stor Guardian di seluruh negara.

Kotak-kotak Guardian Lucky boleh didapati di seluruh negara pada Singles Day 11/11/2019. Stok adalah terhad, jadi dapatkan segera untuk melihat tuah anda.

Ikuti https://www.instagram.com/mybotaneco­garden/ untuk maklumat lanjut dan kemas kini mengenai Botaneco Garden.

DATANGLAH: Cho bersama Guardian Lucky Box.

TERKINI: Trend ‘Kotak Bertuah’ yang sangat popular di Korea, Jepun dan China sesuai untuk hadiah hari-hari istimewa.

CUBALAH: Rangkaian produk baharu Botaneco Garden Camellia and Rice Oils.

Newspapers in Malay

Newspapers from Malaysia

© PressReader. All rights reserved.