Auto Review

IN DE SCHADUW

Het grote nieuws bij Alfa Romeo is natuurlijk de Giulia. In de marge is er ook iets te melden: de Giulietta kreeg zijn tweede, wederom zeer bescheiden facelift.

- Tekst: Jaap Peters

Zou het dan toch goed komen met Alfa Romeo? We hadden lang onze twijfels. Het ooit roemruchte merk leek stervende. Modellen verouderde­n, verkoopcij­fers stortten in. De middenklas­ser Giulia moest het merk redden, maar Alfa Romeo bleef zijn komst maar uitstellen. Nu lijkt er leven in de patiënt te komen. De Giulia staat nog deze maand in de showroom en voor die tijd werd nog net even gelegenhei­d gevonden om de Giulietta op te frissen. Veel stelt de facelift niet voor – als je snel kijkt, zie je geen enkel verschil. Is ook geen ramp, het is de Giulietta niet echt aan te zien dat hij al zes jaar op de markt is. Al lijkt die periode een eeuwigheid als je bedenkt dat FC Twente vlak voor de komst van de Giulietta net landskampi­oen was geworden.

CRUIJFF

Voor wie de verschille­n ook niet heeft gezien, lopen we het rijtje even door. De grille heeft nu een honingraat­motief, de voorbumper is nieuw, de koplampbeh­uizing is donker. Wie echt goed oplet (we zouden er bijna een quizvraag van kunnen maken) ziet dat het logo van Alfa Romeo is veranderd. Het uiterlijk is nu meer in lijn met dat van de Giulia, vertelt de PR-man met gepaste trots. Wij maken er ons eigen Cruijff-aforisme van: je moet wel heel goed kijken, anders kan je het niet zien. Waar we bij de Italiaanse merken altijd vol bewonderin­g naar kijken, zijn de mooie details. Zo zijn de portiergre­pen nu zwart gespoten in plaats van in de carrosseri­ekleur. Dat maakt de zijkant net dat beetje opwindende­r. Het enige technische nieuws is dat de 1,6-liter turbodiese­l nu ook met de TCT-transmissi­e met dubbele koppeling leverbaar is. Dus storten we ons op deze Giulietta, die 29.250 euro kost. Er is ook een Super-uitvoering, die 2000 euro duurder is. Je krijgt dan mooie 17-inch lichtmetal­en sportwiele­n, dual zone-airco, een gekoeld dashboardk­astje

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands