Auto Review

Vermomde GLA

Hoewel het merk niet bijster succesvol is in Europa, blijft Infiniti maar met nieuwe modellen komen. De QX30 is, doordat hij technisch identiek is, eigenlijk een vermomde Mercedes GLA.

- Tekst: Paul Englert, Jaap Peters

Wie wel eens door de prijslijst­en bladert van de grote Duitse automerken, zal gemerkt hebben wat een boekwerken het zijn. De lijsten beslaan vele tientallen pagina’s en aan de meerprijsp­olitiek is vaak geen touw vast te knopen. Wat fijn om dan bij Infiniti rond te kijken. Van de QX30 is maar één motorvaria­nt beschikbaa­r. De optielijst beslaat … een halve pagina. Er zijn twee uitrusting­svarianten, drie optiepakke­tten en vier los te bestellen opties. Dat scheelt weer een hoop denkwerk als je je favoriete QX30 samenstelt. De enig leverbare motor is de 2,2-liter turbodiese­l van Mercedes, in combinatie met vierwielaa­ndrijving en een zeventraps transmissi­e met een dubbele koppeling. De QX30 is grotendeel­s op de Mercedes GLA gebaseerd: niet alleen de motor, ook het onderstel wordt gedeeld. De nieuwste Infiniti is 3 centimeter hoger ten opzichte van de Q30. De basisversi­e is al bijzonder compleet uitgerust met klimaat- beheersing, navigatie, Bluetooth, een digitale radio, een regensenso­r, een spoorassis­tent en een noodremass­istent. Nu is het met 50.700 euro dan ook geen koopje. De Premium Techversie kost zelfs 55.420 euro, maar daarvoor krijg je onder meer leren bekleding en parkeersen­soren met achteruitr­ijcamera.

GROETEN UIT STUTTGART

Wij zijn met de Premium Tech-versie onderweg en moeten Infiniti een compliment maken: je merkt dat ze werk gemaakt hebben van de afwerking. Een aantal knoppen kennen we van Mercedes, zoals de elektrisch­e raambedien­ing en de hendel van de ruitenwiss­ers. Ook het centrale display, dat je met het multifunct­ionele stuur kunt bedienen, komt uit Stuttgart. Geen probleem, er zijn beroerdere merken om mee samen te werken. Het navigatie- en multimedia­systeem komt wel bij Infiniti zelf vandaan. De draai-/drukknop is vlak voor de middenarms­teun geplaatst en ligt goed onder handbereik. Voorin heb je genoeg ruimte en zit je comfortabe­l, al had het stoelgedee­lte dat

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands